A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Керівниками облдержадміністрацій мають вжити термінових заходів щодо щеплення від поліомієліту дітей у регіонах — Ігор Кузін

Дата: 01.11.2021 09:12
Кількість переглядів: 301

 

КерівникФото без описуи облдержадміністрацій мають вжити термінових заходів щодо щеплення від поліомієліту дітей у регіонах — Ігор Кузін

27 жовтня відбулося засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (комісії ТЕБ та НС) щодо ситуації з поліомієлітом в Україні. За результатами засідання керівникам облдержадміністрацій доручили терміново забезпечити заходи з імунізації від поліо невакцинованих дітей віком до 5 років включно. Крім того, по всій країні буде посилений епідеміологічний нагляд за випадками гострого в’ялого паралічу.

Станом на 1 жовтня рівень охоплення трьома дозами щеплень від поліо дітей до року становить 59,7 %. Найкраща ситуація у м. Києві (81,2 %), Кіровоградській (72,5 %) та Сумській областях (69,7 %). Найгірша — Закарпатській (49,7 %), Івано-Франківській (47,7 %) та Херсонській областях (47,6 %).

Для формування колективного імунітету від хвороби він має сягати 95%. 

 

На Сумщині охоплення трьома дозами щеплень від поліо дітей до року становить 69,7%. Повний курс щеплень (6 доз) отримали лише 70,6% 14-річних дітей на Сумщині.

«Ситуація з охопленням рутинними щепленнями залишається загрозливою. Як результат — уперше за багато років поліомієліт повернувся в Україну і спричинив хворобу у 17-місячної дитини. Триває епідемічне розслідування цього випадку, та ми маємо терміново посилити захист інших дітей, які відтепер також під загрозою інфікування. Адже найбільш вразливі до поліо — саме діти до 5 років. Керівники облдержадміністрацій, закладів охорони здоров’я, лікарі первинної ланки мають вжити термінових заходів щодо підвищення рівня охоплення щепленнями від поліомієліту дітей у регіонах”, — сказав Ігор Кузін, заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України.

 

З повагою
пресслужба Міністерства охорони здоров'я


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь