A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Як користуватися електронною трудовою книжкою?

Дата: 23.11.2021 08:06
Кількість переглядів: 252

Фото без опису

   Починаючи з 10 червня 2021 року в Україні офіційно діють електронні трудові книжки. За законом, у працівників і роботодавців є п’ять років для оцифрування трудових книжок.

    Що таке електронна трудова книжка?

   Це цифровий аналог паперової трудової книжки. Її впровадили, щоб удосконалити облік трудової діяльності українців, зменшити паперовий документообіг і пов’язані з цим ризики втрати чи пошкодження документів.

    Також сучасна система дасть змогу працівникам будь-коли перевірити свій страховий стаж, а в майбутньому – автоматично вийти на пенсію без візиту до Пенсійного фонду.

   Де знайти електронну трудову книжку?

Увійдіть до особистого кабінету на порталі електронних послуг Пенсійного фонду України: https://portal.pfu.gov.ua/

Авторизуйтеся зручним для вас способом:

• За кваліфікованим електронним підписом (КЕП), який можна отримати в Державній податковій службі, акредитованому центрі сертифікації ключів, ПриватБанку,

• За логіном і паролем – для цього необхідно зареєструватися на порталі за допомогою коду, отриманого в територіальних органах ПФУ за наявності паспорта, ідентифікаційного коду та відповідної заяви.

• Через сервіс ID.GOV.UA, який передбачає ідентифікацію за ЕЦП, за мобільним телефоном (Mobile ID) або наявності рахунку в одному з 27 банків України (Bank ID).

   Хто може вносити інформацію?

Відомості про трудову діяльність можуть вносити самі працівники та/або їхні роботодавці. Для цього необхідно мати скановані кольорові копії усіх сторінок трудової книжки у хронологічному порядку та відповідних документів, до яких внесено записи з оригіналів трудової або інших документів, що підтверджують стаж.

   • Якщо ви найманий працівник:

  Щоб перевірити записи про ваші трудові відносини, оберіть у меню зліва розділ «Електронна трудова книжка».

   На вебпорталі ПФ страховий стаж розраховується з 1 січня 2004 року. До цього стаж вважався трудовим. Зарахування стажу до 01.01.2004 здійснюється на підставі записів у трудовій книжці та інших документів (документи про набуття освіти, свідоцтво про народження дитини (для жінок), військовий квиток та інші документи).

   Для подачі скан-копії документів працівнику необхідно перейти у розділ «Комунікації з ПФУ» і обрати пункт «Відомості про трудові відносини».

  Скан-копія повинна бути кольоровою та містити всі сторінки трудової книжки у хронологічному порядку та поля відповідних документів, що придатні для сприйняття їх змісту, зокрема дані про серію та номер бланків документів; рекомендована роздільна здатність при скануванні — 300 dpi; формат зображення має бути jpg або pdf; розмір кожного файлу не має перевищувати 1 Мб.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь