A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

З 25 листопада по 10 грудня 2019 року відбувається щорічна Всесвітня акція «16 днів проти насильства».

Дата: 30.11.2021 14:49
Кількість переглядів: 253

З 25 листопада по 10 грудня 2019 року відбувається щорічна Всесвітня акція «16 днів проти насильства». Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада по 10 грудня свої зусилля заради об'єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства. Проблема домашнього насильства – дуже серйозний виклик для світового суспільства, та для України зокрема.

Насильство в сім’ї є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини, які держава має відстоювати та захищати. У більшості випадків протиправні дії проти когось із членів родини супроводжуються актами агресії, приниження та жорстокої поведінки.

Потрібно знати ключові прояви насильства, щоб захистити себе та своїх рідних. Види домашнього насильства:

1. Економічне насильство – це умисне позбавлення житла, їжі, одягу, іншого майна, коштів чи документів або можливості користуватися ними, залишення без догляду чи піклування, перешкоджання в отриманні необхідних послуг з лікування чи реабілітації, заборона працювати або надмірне примушування до праці, заборона навчатися.

2. Психологічне насильство – включає словесні образи, погрози, приниження, переслідування, залякування, контроль у репродуктивній сфері, що спричиняє емоційну невпевненість, нездатність захистити себе або завдали шкоди психічному здоров’ю.

3. Сексуальне насильство – будь-які діяння сексуального характеру, вчинені стосовно повнолітньої особи без її згоди або стосовно дитини незалежно від її згоди, або в присутності дитини, примушування до акту сексуального характеру, а також інші правопорушення проти статевої свободи чи статевої недоторканості особи, у тому числі вчинені стосовно дитини або в її присутності.

4. Фізичне насильство – ляпаси, стусани, штовхання, щипання, шмагання, кусання, а також незаконне позбавлення волі, нанесення побоїв, мордування, заподіяння тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості. Залишення в небезпеці, ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані, заподіяння смерті, вчинення інших правопорушень насильницького характеру.

Якщо ви стали свідком домашнього насильства обов’язково відреагуйте, не залишайтесь осторонь! Від цього може залежить життя потерпілої особи.

Національна  «гаряча» лінію 0 800 500 335 ( з мобільного або стаціонарного) або 116 123 (з мобільного) 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь