A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

через Дію люди зможуть отримати ще 7 послуг соціального характеру, – Марина Лазебна

Дата: 30.11.2021 18:58
Кількість переглядів: 284

Завдяки спільній роботі Мінсоцполітики та Мінцифри з цифровізації державних послуг у сфері соціального захисту від сьогодні через портал Дія люди зможуть отримати ще 7 послуг соціального характеру. Про це повідомила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна під час презентації Мінсоцполітики спільно з Мінцифрою нових послуг у Дії, пов’язаних із соціальною та пенсійною сферами.

«Мінсоцполітики спільно з Мінцифрою працює над тим, щоб кожен громадянин України зміг отримувати соціальний захист від своєї держави з будь-якого куточка не лише України, але і світу. Завдяки нашій спільній роботі тепер через Дію, не виходячи з дому, люди зможуть отримати ще 7 послуг соціального характеру, які користуються найбільшим попитом», – підкреслила Марина Лазебна.

Зокрема, можна буде оформити субсидію, призначення або перерахунок пенсії, отримати одні з найзатребуваніших в Україні довідок про страховий та трудовий стаж, яких щороку видають близько 3 мільйонів.

Міністр додала, що цими послугами користується більше 6 мільйонів людей за рік, які часто змушені за однією послугою іти до відділу соціального захисту, за іншою – до пенсійного фонду, а хотіли б отримувати всі з однієї точки доступу.

«Більше не потрібно збирати довідки, відвідувати відділи соціального захисту та вистоювати черги. Тепер можна скористатись сервісом порталу Дія, який дозволяє за 15 хвилин заповнити заяву та засвідчити її електронним підписом. А всі інші необхідні для призначення допомоги дані «підтягуються» автоматично», – зазначила Марина Лазебна.

Джерело: Міністерство соціальної політики України

 

Довідка.

«Модернізація системи соціальної підтримки населення України» – проєкт, який реалізує Міністерство соціальної політики України за підтримки Світового банку. Мета проєкту – сприяння успішному здійсненню соціальних реформ, спрямованих на зменшення бідності та підвищення соціального захисту найуразливіших груп населення.

 

У рамках проєкту удосконалюються процеси надання соціальної допомоги, покращується адміністрування соціальних виплат і послуг, стимулюється розвиток сімейних форм виховання та соціальна підтримка дітей-сиріт і сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах.

 

Довідково:

У разі виникнення додаткових питань чи отримання коментарів просимо звертатися за телефоном: 098 876 99 56 або електронною адресою: media@strategi.com.ua. Контактна особа – Богдан Павленко.

 

Агентство стратегічних рішень  ShiStrategies є консультантом Проекту Міністерства соціальної політики України за підтримки Світового банку «Підготовка та впровадження інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо популяризації Проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України».

 

У 2016-2019 роках команда Агентства займалася реалізацією проекту «Рука допомоги».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь