A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Звіт відділу земельних відносин та екології Новослобідської сільської ради за 2021 рік «Про землекористування на території Новослобідської сільської ради»

Дата: 06.01.2022 14:41
Кількість переглядів: 305

Фото без описуЗвіт відділу земельних відносин та екології Новослобідської сільської ради за 2021 рік

«Про землекористування на території Новослобідської сільської ради»

 

За 2021 рік відділом земельних відносин та екології прийнято, зареєстровано, вивчено та підготовлено до розгляду сесії Новослобідської сільської ради 676 звернень від юридичних та фізичних осіб.

У ході роботи відділом надавалися:

- роз’яснення та рекомендації, щодо оформлення права власності чи користування земельними ділянками різного цільового призначення;

- допомога у підготовці схем розташування бажаних земельних ділянок;

- допомога при написанні клопотань до сесії сільської  ради;

- роз’яснення щодо нарахованого та сплаченого податку на землю.

Відповідно до чинного законодавства, спеціалістами відділу було підготовлено 605 проектів рішень по земельним питанням, з них прийнято рішень за напрямками:

1. Надано дозволів на виготовлення технічних документацій та розроблення проектів землеустрою:

- для ведення особистого селянського господарства – 175;

- для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд- 7.

2. Про надання дозволу на розробку технічної документації щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) земельних часток паїв - 50

Про виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)  - 104.

3. Затверджено технічних документацій та проектів землеустрою:

- для ведення особистого селянського господарства – 103;

- для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд- 42.

4. Надано дозволів на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельних ділянок комунальної власності – 13.

5. Затверджено технічної документації із землеустрою щодо поділу земельних ділянок комунальної власності – 12.

6. Надано відмов в межах законодавства України, та захисту інтересів громади – 28.

7. Надано дозволи на розробку документації з землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які входять до складу спадщини, з метою передачі їх в оренду сільгосптовар виробникам на загальну площу 173,63 га.

9. Було укладено 67 договорів оренди з сільгосптоваровиробниками за оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які входять до складу спадщини, яка не прийнята та не оформлена на загальну площу 71,4 га на суму 110,3 тис. грн .

За період 2021 року відділом видано:

- 19 довідок про наявність та площу земельних ділянок які перебувають у власності чи користуванні осіб для оформлення пільг та соціальних виплат;

- 12 інформаційних довідок;

- 22 довідки про використання, або не використання свого права на безкоштовну приватизацію земельних ділянок в межах норм, визначених Земельним кодексом України.

Також відділом відпрацьовано списки щодо сплати земельного податку фізичними особами по всій громаді та проводилась неодноразова перевірка нарахування з Путивльським відділенням Конотопської ОДПІ ГУ ДПС в Сумській області згідно поданих списків. Нарахування складає 186 769,44 грн. на сьогоднішній день недосплаченою є сума 18 тис. грн.

Відповідно до Закону України «Про оцінку земель» виготовлені технічні документації по нормативній грошовій оцінці земель населених пунктів та затверджені на сесіях Новослобідської сільської ради

До завершення йде розроблення топографічних планів - картографічної основи масштабу 1: 2 000 на населені пункти .

Проведено засідання комісії по визначенню та відшкодуванню збитків заподіяних власникам землі та землекористувачам з питання недопущення втрат місцевого бюджету, у зв’язку з виявленням фактів використання земельних ділянок не за цільовим призначенням.

Проведена інвентаризація водних об’єктів, самозаліснених земель, земельних ділянок в межах населеного пункту сіл .

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 07.02.2018р. №107 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції» зі змінами, відділом прийнято 21 заяву на отримання спеціальної бюджетної дотації за наявні 1 011 бджолосімей  в сумі 110 522,52 грн.(109,32 грн. за 1 бджолосім’ю).

На виконання листа Адміністрації Державної прикордонної служби України від 10.08.2021 № 714-22133/0/6-21 відділ надав пропозиції щодо організації роботи з відведення земельних ділянок комунальної власності, поділу сформованих земельних ділянок комунальної та державної власності, а також вилучення (викупу) земельних ділянок приватної власності, що розташовані уздовж лінії державного кордону України в межах прикордонної смуги для облаштування та утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій.

Згідно статей 116,118,121 Земельного кодексу України було передано громадянам у приватну власність 154,6 га із земель комунальної власності для ведення особистого селянського господарства.

На виконання Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» у 2021 році відведено безоплатно земельні ділянки 5 учасникам бойових дій.

Спеціалісти відділу пройшли навчання з підвищення кваліфікації за програмою «Сучасні інструменти запобігання  і протидії корупції», професійною програмою для посадових осіб місцевого самоврядування  в Сумському РЦПК, управління земельними ресурсами-організаційно-правові аспекти, з питань сільського розвитку та аграрного виробництва та прийняли участь в 52 онлайн-семінарах.

Земля -найбільше наше багатство. Левова  частина власних доходів сільської ради це доходи від сплати земельного податку, який станом на 01.01.2022 склав 168 тис. грн., орендна плата за землю – 14 311 тис. грн. та  податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку інших ніж заробітна плата – 6 144 тис. грн..


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь