A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Служба зайнятості Сумщини долучилася до створення робочих місць

Дата: 13.01.2022 14:50
Кількість переглядів: 279

Усіх бажаючих запрошують долучитись до проєкту «Розширення формальних можливостей працевлаштування через розвиток зеленого і крафтового туризму в межах «Туристичного трикутника Сумщини»

Інформаційна зустріч у рамках цього проєкту відбувається наразі для Есманьської громади у м. Глухів.

У Кролевецькій , Новослобідській громадах та в м. Глухів вже відбулись презентації, участь в яких взяли представники міських рад та міськрайонних філії Сумського обласного центру зайнятості, навчальних закладів, наукових установ, старости сіл ОТГ, громадські діячі, представники ЗМІ.

Ідеї з виробництва різного роду товарів або надання послуг (у сфері зеленого туризму) зможуть отримати якісну і професійну рецензію, консультаційний супровід, у подальшому - фінансову підтримку.

Проєкт розрахований на вразливі групи населення і спрямований на працевлаштування через власну справу саме цієї категорії людей.

Регіональний проєкт здійснюється в рамках реалізації пілотного проекту Міжнародної організації праці (МОП) «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні». Його реалізацію розпочали Сумський національний аграрний університет спільно із облдержадміністрацією та Сумським обласним центром зайнятості.

Проект передбачає спільну роботу 11 партнерів. Серед них – представники п’яти місцевих громад Сумщини - Путивльської, Кролевецької, Глухівської міських рад, Есманьської селищної ради та Новослобідської сільської ради. Термін реалізації проєкту: 1 листопада 2021 року – 30 квітня 2023 року.

До співпраці запрошуються інклюзивні категорії громадян: випускники навчальних закладів, які не знайшли роботу, мами після декретної відпустки, внутрішньо переміщені особи, особи з інвалідністю, учасники ЧАЕС, АТО (ООС), багатодітні сім’ї, особи передпенсійного віку тощо.

Передбачені безкоштовні тренінги, де навчатимуть генерувати ідеї та втілювати їх у життя; курси з крафтових технологій та зеленого туризму; конкурс стартапів, де 25 учасників зможуть отримати по 3 000 дол. США на свій стартап. Визначені контактні особи проєкту, серед яких і фахівці обласної служби зайнятості,  та графік проведення інфозустрічей, тренінгів, реєстрації учасників у громадах.

На Сумщині створюватимуть робочі місця у сфері зеленого туризму та  крафтового виробництва | The Sumy Post Новини


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь