A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Розпочинається колдоговірна кампанія

Дата: 19.01.2022 10:42
Кількість переглядів: 141

Повідомляємо, що розпочалась щорічна колдоговірна кампанія. Тому звертаємося до керівників та голів профспілкових організацій підприємств, установ та організацій, які використовують найману працю, із рекомендацією підвести підсумки виконання зобов’язань по колективних договорах 2021 року, а також активізувати роботу по укладанню нових або подовженню дії раніше укладених колективних договорів на 2022 рік.

Колективний договір забезпечує стабільні відносини між роботодавцем та працівниками, сприяє доброму соціальному клімату в колективі, дає можливість запобігти конфліктам при умові його виконання, а відтак – забезпечує на підприємстві ефективні виробничі відносини.

Рекомендуємо укласти колективні договори на наступний період не пізніше березня 2022 року з подальшою їх реєстрацією у місячний термін.

При розробці колдоговорів обов’язково мають бути додержані, в якості мінімальних гарантій, норми трудового законодавства України. З 01 грудня 2021 р. відповідно до ст. 8 Закону України «Про Державний бюджет на 2021 рік» розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати, а саме: 6500 грн, у погодинному - 39,12 грн, 01 жовтня 2022 року – 6700 грн, у погодинному - 40,46 грн.

Звертаємо увагу, що правові засади розроблення, укладення та виконання колективних договорів визначені Законами України “Про колективні договори і угоди” та “Про соціальний діалог в Україні”, Кодексом законів про працю України та Господарським кодексом України.

Возможно, это изображение (1 человек и текст)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь