A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Проблема дитячого сирітства з кожним днем стає актуальнішою та болючішою темою для нашого суспільства.

Дата: 19.01.2022 11:03
Кількість переглядів: 177

Возможно, это изображение (2 человека, ребенок, люди стоят и на открытом воздухе)

Однак останніми роками змінилися пріоритети державної політики. Перевагу надають вихованню дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в родині (усиновлення, опіка/піклування, передача на виховання в дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї, патронат).

Відповідно до чинного законодавства України є такі сімейні форми виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: усиновлення (найпріоритетніше), опіка/піклування, прийомна сім’я (ПС), дитячий будинок сімейного типу (ДБСТ), патронатна сім’я.

???? Усиновлення є найкращою з усіх можливих сьогодні форм сімейного влаштування дитини, тобто прийняття її в сім’ю на правах рідної дитини з усіма правовими наслідками.

???? Прийомна сім’я – сім’я або окрема особа, яка не перебуває в шлюбі, що добровільно за плату бере на виховання та спільне проживання від 1 до 4 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У разі утворення ПС прийомні батьки беруть прийомних дітей на власну житлову площу за наявності відповідних санітарно-гігієнічних та побутових умов.

???? Дитячий будинок сімейного типу – сім’я або окрема особа, яка не перебуває в шлюбі, що добровільно за плату бере на виховання та спільне проживання від 5 до 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У разі утворення ДБСТ орган, який його створює, надає батькам-вихователям обладнаний індивідуальний житловий будинок або

багатокімнатну квартиру за встановленими законодавством нормами.

???? Опіка та піклування – влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім’ї громадян України, які перебувають здебільшого в сімейних, родинних стосунках із цими дітьми, щоб забезпечити їхнє виховання, освіту, розвиток, захист їхніх прав та інтересів. Опіку встановлюють над дитиною, яка не досягла чотирнадцятирічного віку, а піклування — над дитиною віком від 14 до 18 років.

???? Патронат (тимчасовий притулок) – комплексна послуга, яка передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя в період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин та/або в період прийняття рішення щодо подальшої долі дитини (усиновлення, влаштування до ПС, ДБСТ, під опіку/піклування тощо). Сім’я патронатного вихователя – це сім’я, в якій за згоди всіх її членів повнолітня особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки, виконує обов’язки патронатного вихователя на професійній основі.

?????? Якщо Ви здатні замінити дитині втрачену біологічну сім’ю, подарувати сімейне тепло, затишок і Вас зацікавила зазначена інформація, за деталями просимо звертатись

у службу в справах дітей Новослобідської сільської ради Антоніна Нечаєва


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь