Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

У КОНОТОПСЬКОМУ РАЙОНІ РОЗПОЧАЛИ ЩЕПЛЮВАТИ БУСТЕРНОЮ ДОЗОЮ ВАКЦИНИ ПРОТИ COVID-19

Дата: 26.01.2022 16:04
Кількість переглядів: 234

Фото без описуПро це повідомив на апаратній нараді очільнику Конотопського району Людмилі ЗЕРНИЧЕНКО начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури, спорту Конотопської райдержадміністрації   Микола ВЕРБНЯК

Як зазначив  посадовець, на сьогодні у Конотопському районі бустерну дозу отримали вже 573 особи. Відповідна робота триває у всіх територіальних громадах району. Найактивніші у цьому напрямку ОТГ– Конотопська (191 бустерна доза) Кролевецька  (114 бустерних доз) та Буринська (104 бустерних дози).

Бустерна доза, рекомендована ВООЗ, вводиться через 6 місяців після повного курсу вакцинації для того, щоб підвищити імунітет. Адже дослідження ВООЗ показують, що через півроку імунітет послаблюється.

Для бустерної дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty від Pfizer-BioNTech, незалежно від того, якою вакциною була щеплена людина. Тим, хто отримав перші два щеплення вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech, рекомендовано вводити бустерну дозу вакциною Pfizer.

Після введення бустерної дози можна буде отримати новий COVID-сертифікат, який діятиме 270 діб з дати її введення. Згенерувати його можна буде в «Дії» орієнтовно наприкінці січня 2022 року. До того часу буде чинним сертифікат за попередню повну вакцинацію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь