A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

ПРОЄКТ «СТВОРЕННЯ АГРО-ТУРИСТИЧНОГО КЛАСТЕРУ «СЛОБОЖАНСЬКЕ КОНОПЛЯРСТВО»

Дата: 01.02.2022 14:28
Кількість переглядів: 229

ЗАПРОШУЄМО ДОЛУЧАТИСЯ ДО РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОєКТУ«СТВОРЕННЯ АГРО-ТУРИСТИЧНОГО КЛАСТЕРУ «СЛОБОЖАНСЬКЕ КОНОПЛЯРСТВО»

 

В Сумській області триває реалізація проєкту «Створення агротуристичного кластеру «Слобожанське коноплярство – візитівки та одного із магнітів Сумщини та України», який фінансується з державного, обласного бюджетів та інших джерел.

Проєктом передбачено створення всеукраїнського навчально-практичного центру з розвитку коноплярства за активної участі СНАУ, Інституту луб’яних культур НААН України, Інституту сільськогосподарського господарства Північного Сходу НААН України, створення Центру українського коноплярства в Сумах, створення мобільної експозиції про сферу коноплярства тощо.

Проєкт ставить за мету відродження вікових традицій Слобожанщини та впровадження сучасних наукових досягнень у вирощування технічних конопель, їхнього перероблення, а також використання конопляних продуктів у харчуванні та побуті. Серед конкретних цілей – розширення площ під технічними коноплями, забезпечення цієї культури переробленням, будівництво етномузею коноплярства, створення об’єктів для розвитку сільського/гастрономічного туризму тощо.

Кластер «Слобожанське коноплярство» обраний в 2021 році від Сумщини як кращий проєкт з кластерним потенціалом до підвищення конкурентоспроможності в рамках впровадження проекту GIZ Україна «Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі / EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП».

Наразі створені сайт кластеру Українського коноплярства https://hemp.sumy.ua та бізнес-сторінка в мережі Facebook «Створюємо агро-туристичний кластер «Слобожанське коноплярство» https://fb.me/ClusterSlobozhanskeKonopliarstvo, де детально відображено все, що вже зроблено в цьому напрямку.

        ПРОЄКТ «СТВОРЕННЯ АГРО-ТУРИСТИЧНОГО КЛАСТЕРУ «СЛОБОЖАНСЬКЕ КОНОПЛЯРСТВО»

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь