A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Про нові правила заповнення е-декларацій у 2022 депутатам Новослобідської сільської ради розповіла головний спеціаліст відділу організаційно-кадрової та інформаційної роботи Ганна ГУДІМОВА

Дата: 02.02.2022 15:17
Кількість переглядів: 199

Фото без опису

 В рамках кампанії е-декларування, сьогодні, головний спеціаліст відділу організаційно-кадрової та інформаційної роботи Ганна ГУДІМОВА, надала рекомендації як заповнювати е-декларацію депутатам Новослобідської сільської ради за 2021 рік у зв’язку із зміною її форми. Про те, як заповнювати кожен пункт декларації розроблена повноцінна заюстована інструкція: bit.ly/3pFRwkA.

   При заповненні декларації на основі старої, декларанту необхідно перевірити коректність та правильність відомостей, зазначених у всіх полях декларації та за необхідності внести виправлення некоректних  відомостей.

   Наголошено, хто вважається членами сім’ї в цілях декларування.

  Надано роз’яснення, як правильно заповнити блок «Для ідентифікації за межами України», де потрібно декларувати документи для посвідчення особи за кордоном.

   Надано відповіді чи потрібно декларувати «ковідну тисячу»? Оскільки кошти, отримані в рамках Програми, будуть надані виключно в безготівковій формі, та зараховуються на спеціальний рахунок, не підлягають оподаткуванню, то ці кошти не потрібно зазначати в декларації. Однак, при цьому спеціальний рахунок підлягає декларуванню, якщо такий рахунок відкритий протягом не менше половини днів протягом звітного періоду або станом на кінець року.

  Було проаналізовано типові помилки, які допускають суб’єкти декларування під час заповнення декларації.

   Наголошено, що в декларації обов’язково зазначається належне суб’єкту декларування та членам сім’ї майно (на праві власності та користування), а також його вартість. Якщо така інформація не вказана, НАЗК може виявити це завдяки ІТ-інструментам.

   По завершенні навчання депутатам було нагадано про відповідальність за подання завідомо недостовірних відомостей або умисне неподання чи несвоєчасне подання без поважних причин декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

    З питань заповнення е-декларації можна звернутися до уповноваженої особи з питань запобігання корупції в сільській раді за телефоном 5-45-20.

   Презентація по Е-декларуванню-2022 розміщена на офіційному вебсайті Новослобідської сільської ради:  https://novoslobidska-gromada.gov.ua/news/1643807839/

    Якщо у вас виникли проблеми під час заповнення декларації ви можете зателефонувати за номером +38(044) 200–06–94 до контакт -центру НАЗК.

  Якщо під час заповнення декларації виникнуть технічні проблеми, то ви можете звернутися на електронну пошту support@nazk.gov.ua та надіслати скріншот помилки.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь