A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Роз'яснення щодо листа МОЗ № 26-04/2997/2-22 від 02.02.2022 року.

Дата: 04.02.2022 08:38
Кількість переглядів: 224

Надзвичайно важливим в період росту захворюваності на COVID-19 є нарощування темпів вакцинації. Запорукою подолання карантинних обмежень через епідситуацію є зменшення кількості випадків інфікування, а особливо тих, які потребують госпіталізації. Єдиним шляхом у подоланні перевантаженості ліжкового фонду і поверненню до планових медичних прийомів є вакцинація від COVID-19.

З метою підвищення доступності до вакцинації у листі МОЗ № 26-04/2997/2-22 від 02.02.2022 року було дозволено медичним працівникам, які працюють у складі медичних бригад з вакцинації, розпочати щеплення без очікування кількості охочих відповідно до доз у флаконі. Тобто тепер не потрібно при щеплені вакциною КОМІРНАТІ чекати шість охочих осіб до вакцинації, а можна відкривати флакон при першому ж пацієнту. Це дозволить нам уникнути ситуації, коли особи, які прийшли першими змушені чекати поки набереться ще 5 охочих осіб, що нерідко призводило до відмови від вакцинації у пацієнта.

Вакцинація для маломобільної групи населення тепер буде ще доступнішою. Відповідно до листа МОЗ № 26-04/2997/2-22 від 02.02.2022 року дозволено вакцинувати маломобільних осіб будь-якою вакциною (КОРОНАВАК/МОДЕРНА/КОМІРНАТІ).

Звертаємо Вашу увагу, що рекомендовані терміни введення пацієнтам бустерної дози становить від 6 до 9 місяців після закінчення первинного комплексу вакцинації (ДЖОНСОН одна доза, КОІРНАТІ/МОДЕРНА/КОРОНАВАК/АСТРАЗЕНЕКА дві дози). У випадку якщо особа звертається із проханням провести вакцинацію швидше у зв’язку з виїздом за кордон, допускається введення бустерної дози через 5 місяців після закінчення первинного комплексу вакцинації.

Нагадуємо що згідно позиції НТГЕІ 26-01/2022-2 дозволено введення вакцини АСТРАЗЕНЕКА для бустерної дози як при гомологічній так і при гетерологічній схемі вакцинації. Тобто, пацієнт має право отримати бустерну дозу вакциною АСТРАЗЕНЕКА, при наявності даної вакцини у вакцинальної бригади у випадку первинного комплексу вакциною АСТРАЗЕНЕКА на векторній платформі, так і при щепленнях вакцинами на іншій платформі. У випадку первинного комплексу вакциною КОРОНАВАК, можна отримати бустерну дозу вакциною КОРОНАВАК/КОМІРНАТІ/АСТРАЗЕНЕКА/МОДЕРНА.

С 28 апреля в Украине начнут работу 2127 пунктов прививки против COVID-19


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь