A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Інтернет-технології стали невід’ємною частиною суспільного життя. Майбутнє пред’являє нові вимоги до нового покоління

Дата: 04.02.2022 11:43
Кількість переглядів: 255

стає необхідним формування певних соціальних і професійних навичок, що дозволяють жити в сучасному цифровому суспільстві. Інтернет – джерело корисної інформації. Всеосяжна енциклопедія, знання, відповіді на багато запитань. Діти можуть користуватись інтернетом для досліджень, шкільних проектів і рефератів, онлайн навчання, спілкування з вчителями та дітьми, ігор, читання та інших корисних речей. Самостійне пізнання інформаційного світу дозволяє розширити коло інтересів дитини і сприяє її додатковій освіті, спонукає до кмітливості, привчає до самостійного розв′язання задач. Діти, як найбільш активна й допитлива аудиторія, часто першими знайомляться з новими технологіями, такими як інтернет, випереджаючи в технічній освіченості батьків. У цьому є позитивний бік: підвищення рівня ерудиції, формування навичок спілкування з людьми.Але нарівні з усіма цими чудовими плюсами, мережа може бути небезпечною для дитини.

Та все ж таки, чим приваблює інтернет дітей і підлітків?

Різноманітне спілкування, угамування інформаційного голоду, пошук нових форм самовираження. Анонімність і віртуальна свобода(моделювання множинності «Я»). Відчуття спільності та приналежності до групи. Всесвітня мережа також задовольняє потребу підлітків у лідерстві.Та оскільки з самого початку Інтернет розвивався без будь-якого контролю, сьогодні він містить величезну кількість інформації, причому далеко не завжди безпечної.

Основні небезпеки та ризики з якими діти та підлітки можуть зіштовхнутися в мережі Інтернет: порнографія, порушення авторських прав, пропаганда екстремізму, наркотиків, нецензурні тексти, віруси, трояни, спам, онлайн шахрайства; незаконні контакти, кіберпереслідування (погрози, сексуальні домагання з використанням інформаційних технологій) тощо. Діти не можуть реально оцінювати рівень достовірності й безпеки інформації що містить інтернет-простір.Зрештою, виникають запитання: "Що робити із цими ризиками? Заборонити дітям використовувати інтернет та соцмережі?".У сучасному світі це вже неможливо.

Отже, для того щоб запобігти всім тим негативним явищам та небезпекам, які очікують дітей в Інтернеті, необхідно їх навчити правильній поведінці та безпечному користуванню сучасними інтернет-технологіями! Саме в родині закладаються основи поведінки дитини в реальному світі, і віртуальний простір не має бути виключенням. Батькам слід приділяти серйозну увагу вихованню дітей і підвищенню їхньої обізнаності про загрози інформаційного середовища. Необхідно пам’ятати, що комп’ютер для дітей є інструментом навчання і розвитку, а не тільки розваг та ігор. Декілька простих правил для батьків:

- підвищуйте власну комп'ютерну та інтернет-обізнаність

- опановуйте інтернет разом із дитиною

- станьте другом дитині у соціальній мережі, або попросіть близьких знайомих зробити це

- встановіть "Батьківський контроль",регулярно оновлюйте антивірус

- створіть територію безпечного інтернету, використовуйте поновлюваний перелік безпечних для дитини сайтів.

- спілкуйтеся з дитиною, обговорюйте її досягнення, пропонуйте допомогу

Сайт On-ляндія: http://disted.edu.vn.ua/media/bp/html/etusivu.htm

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь