A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

СТАТИСТИКА ВАКЦИНАЦІЇ СТАНОМ НА 14 ЛЮТОГО

Дата: 17.02.2022 08:33
Кількість переглядів: 334

 

Все про вакцинацію від COVID-19 в Україні :: Міський  лікувально-діагностичний центр м.Вінниця (МЛДЦ Вінниця)

Statistika_vaktsinatsiji_stanom_na_14_lyutogo

  • В Україні було здійснено понад 31,1 млн щепленьПринаймні одну дозу вакцини отримали близько 15,6 млн людей, це понад 50% дорослого населення. Повністю вакциновано двома дозами 14,9 млн українців.
  • Бустерну дозу отримали понад 581 тис. українців, додаткову –  24 тис.

Vaktsinatsiya_na_Vernadskomu

  • Міністерство охорони здоров’я України піклується про кожного жителя нашої країни. Навіть, якщо вони перебувають у найвіддаленіших куточках світу. Так зараз флагман українського науково-дослідного флоту криголам «Ноосфера» прямує на станцію «Академік Вернадський» з 66 дозами вакцини Комінарті на борту, щоб вакцинувати  від COVID-19 полярників, які відправилися на станцію, ще минулого року. 
  • Для забезпечення дотримання всіх норм холодового ланцюга, на судні вакцини помістили у морозильну камеру, яка працює в режимі -70 градусів за Цельсієм 
  • “Нам важливо, щоб кожна людина могла отримати надійний захист від ризиків COVID-19, тим більше там, де можливості доступу до медицини досить обмежені, - говорить Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України. – Якщо вже навіть в Антарктиді є можливість зробити першу, другу чи бустерну дозу, чого зволікати тим, у кого є безліч варіантів для вакцинації? Захистіть себе та рідних – вакцинуйтеся!».  
  • Для отримання щеплення від COVID-19 потрібно записатися до найближчого пункту чи центру вакцинації та прийти на визначений час з паспортом і кодом. Декларацію з сімейним лікарем для отримання щеплення мати не обов’язково.

Vaktsinatsiya_vid_COVID-19_ta_gripu

  • Грип та COVID-19 – респіраторні захворювання, які викликаються різними вірусами. Причиною першого є віруси грипу, другого – коронавірус, вперше виявлений у 2019 році. 
  • Як грип, так і COVID-19 можуть передаватись від людини до людини, які перебувають поруч, не дотримуючись дистанції. У порівнянні із грипом, COVID-19 може викликати більш серйозні наслідки для здоров’я. Проте обидва захворювання можуть мати важкий перебіг та летальні наслідки. Окрім того, людина, інфікована COVID-19 може мати довший безсимптомний період і може бути заразною для інших також довше.
  • Важливо, що людина може бути інфікована двома вірусами одночасно і мати симптоми як грипу, так і COVID-19. Також обидва захворювання можуть проходити безсимптомно. 
  • Важливо вакцинуватися і від грипу, і від COVID-19, тим більше, що це можна зробити одночасно, під час однієї сесії, але в різні руки. 
  • Наразі щеплення від грипу не включено до обов'язкових профілактичних щеплень Національного календаря профілактичних щеплень, воно є рекомендованим. Проте вакцину можна придбати в аптеках, а щеплення безоплатно зробити в медзакладі, де укладена декларація із сімейним лікарем. Всі доступні в Україні вакцини проти грипу є безпечними та ефективними проти штамів вірусу грипу, які за прогнозом ВООЗ будуть циркулювати на території Північної півкулі у сезоні 2021-2022 років. 
  • Всі вакцини від COVID-19 є безкоштовними, придатними до використання та непротермінованими.
  • Наголошуємо, що щеплення від COVID-19 не захищає від грипу, як і щеплення від грипу не захищає від коронавірусної хвороби. Проте і та, і інша вакцина значно зменшує ризик важкого перебігу та смерті внаслідок хвороби. 
  • Зазначимо, що вакцинація від грипу для груп ризику (медичних працівників, віи?ськовослужбовців, людей старше 60 років, освітян, жінок, які планують вагітність, вагітних тощо) є безоплатною. Отримати вакцину можна в закладах охорони здоров’я, до яких було розподілено вакцину проти грипу. Станом на кінець грудня було поставлено понад 210 тисяч доз вакцини проти грипу для безоплатної вакцинації. Актуальні розподіли вакцини можна знайти за посиланнями тут і тут
  • Більше про грип та його профілактику читайте на сайті Центру громадського здоров’я
  • Обрати найближчий пункт вакцинації проти COVID-19 можна за посиланням https://vaccination.covid19.gov.ua/list

shcheplennya_vid_COVID-19_litnih_meshkantsiv_viddalenih_naselenih_punktiv

  • Протягом січня - березня 2022 року Міністерство охорони здоров'я України та Громадська спілка «Коаліція за вакцинацію», у співпраці з Центром громадського здоров’я МОЗ України, за підтримки Фундації «Кока-Кола» реалізують проєкт з вакцинації проти COVID-19 мешканців віддалених населених пунктів України.
  • В рамках проєкту «Транспортування мобільних бригад із вакцинації до пацієнтів у важкодоступних населених пунктах в Україні» мобільні бригади працюватимуть у семи західних областях України – Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській та Чернівецькій. Увага буде сконцентрована на населених пунктах, де показники охоплення вакцинацією серед людей у віці 60+ найнижчі. 
  • Для участі в проєкті в Закарпатській області визначено 21 віддалений населений пункт у 3 об’єднаних територіальних громадах. Загальна кількість запланованих виїздів: 20
  • В Чернівецькій області проєкт охоплює 12 віддалених населених пунктів в 6 територіальних громадах. Загальна кількість запланованих у лютому виїздів: 24.
  • В Івано-Франківській області до проєкту залучаються 6 територіальних громад, зокрема, 20 віддалених населених пунктів. Загальна кількість запланованих виїздів в лютому - 53.
  • У Львівській області проєкт охопить 6 територіальних громад та 97 населених пунктів, заплановано 91 виїздів у поточному місяці.
  • Графіки виїздів мобільних бригад в кожній області в рамках проєкту з вакцинації проти COVID-19 мешканців віддалених населених пунктів України можна побачити тут
  • Захист населення від COVID-19 – це спільна відповідальність національної та місцевої влади, медичної спільноти та громадськості. Тому завдяки адвокаційній роботі ГС «Коаліція за вакцинацію» до інформаційної підтримки мобільних бригад у важкодоступних населених пунктах долучаються голови територіальних громад та старости. Вони будуть використовувати всі доступні форми інформування населення про візит вакцинальної бригади (оголошення в людних місцях, вайбер-чати, збори громади тощо). 
  • Проєкт має на меті захистити насамперед осіб віком від 60 років, які знаходяться в групі медичного ризику, маломобільних осіб та членів їхніх сімей. Очікується, що його реалізація допоможе наблизити рівні охоплення вакцинацією  проти COVID-19 осіб у віці 60+ у задіяних населених пунктах до показника не менш ніж 60%.

YAki_dokumenti_potribni_dlya_togo_shchob_vaktsinuvatis_vid_COVID-19

  • Для того, щоб отримати вакцини дорослому потрібно мати з собою лише паспорт та реєстраційний номер облікової картки платника податків (колишній ІПН). 
  • Для вакцинації дітей з собою треба взяти свідоцтво про народження (для дітей 12-13 років) або паспорт та ідентифікаційний код (для дітей 14-17 років) для того, щоб дані про вакцинацію внесли в електронну систему охорони здоров’я.
  • Дітям 12-13 років для щеплення необхідна згода одного з батьків або опікуна. 
  • Декларація із сімейним лікарем, щоб отримати щеплення, необов’язкова. Втім, наявність значно прискорює процес внесення даних про ваше щеплення до електронної системи охорони здоров'я.
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь