A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Звіт відділу земельних відносин та екології Новослобідської сільської ради за перше півріччя 2022 року

Дата: 19.08.2022 10:29
Кількість переглядів: 281

Форму звіту 10-ПОІ знову змінили

Звіт відділу земельних відносин та екології Новослобідської сільської ради за перше півріччя 2022 року

«Про землекористування на території Новослобідської сільської ради»

 

За перше півріччя 2022 року відділом земельних відносин та екології прийнято, зареєстровано, вивчено та підготовлено до розгляду сесії Новослобідської сільської ради 159 звернень від юридичних та фізичних осіб.

Одним із основних напрямків роботи сільської ради є вирішення питань, які стосуються регулювання земельних відносин  громади з орендарями – фізичними і юридичними особами. Їхня важливість полягає не лише в задоволенні потреб орендарів, а і в наповненні бюджету громади.

Відповідно до чинного законодавства, спеціалістами відділу було підготовлено 130 проектів рішень по земельним питанням, з них прийнято рішень за напрямками:

- надано дозволів на розроблення проектів землеустрою для ведення особистого селянського господарства – 34 на загальну площу 64,2800 га;

- про надання дозволу на розробку технічної документації щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) земельних часток паїв – 5;

- затвердження технічних документацій щодо виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв) – 20 на загальну площу 48,9336 га;

- затверджено технічних документацій та проектів землеустрою для ведення особистого селянського господарства – 33 на загальну площу 36,5309 га, для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд – 3 на загальну площу 0,5800 га;

- надано дозволів на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельних ділянок комунальної власності – 7 на загальну площу 81,9939 га;

затверджено технічної документації із землеустрою щодо поділу земельних ділянок комунальної власності – 3 на загальну площу 17,7330 га;

- надано відмов в межах законодавства України, та захисту інтересів громади – 3;

- надано дозволи на розробку технічної документації з землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які входять до складу спадщини, з метою передачі їх в оренду ______. на загальну площу 112,2738 га;

- було укладено 40 договорів оренди з сільгосптоваровиробниками за оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які входять до складу спадщини, яка не прийнята та не оформлена на загальну площу 42,0785  га на суму 11 800 грн.

- надано дозволи на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) під проектно-польовими дорогами між земельними частками (паями) загальною площею 32,0 га.

Згідно статей 116, 118, 121 Земельного кодексу України було передано громадянам у приватну власність 36,5309 га із земель комунальної власності для ведення особистого селянського господарства.

24 лютого 2022 року життя України розділилося на до та після цієї дати. На якийсь час воно зупинилося, але життя – це існування в безперервності у часі, яке продовжується будуючи майбутнє.

Попри проблеми через бойові дії, сільська рада відстежувала та інформувала населення про хід проведення весняно-польових робіт.

Поза увагою не залишилися наші бджолярі, яким до сезону медозбору роздані пам’ятки про попередження отруєнь та загибелі бджіл. Завчасно публікувались графіки обробок посівів сільськогосподарських культур засобами захисту рослин аграріями.

Новослобідська сільська рада потрапила у переможну сотню до ста громад та взяла участь у акції «100 лілій – для 100 громад заради Перемоги!»

Таку акцію ініціювала газета «Сільський вісник» у партнерстві з Асоціацією сільських, селищних та об’єднаних громад України за підтримки CIB Holland B. V.

Лілії на честь українських захисників та заради Перемоги висаджені у Саду Перемоги с. Князівка.

Населення громади, юридичні та фізичні особи були ознайомлені з програмами безповоротних грантів, які були затверджені на черговому засіданні Кабінету Міністрів України, що направлені на розвиток садівництва, ягідництва, виноградарства, тепличних господарств та розроблені з метою підтримки суб'єктів підприємництва, агровиробників, створення робочих місць та забезпечення продовольчої безпеки України.

Відділом земельних відносин була розроблена та затверджена 28.06.2022 на 19 сесії 8 скликання «Програма підтримки самозабезпечення харчовими продуктами на 2022-2024 роки «Сади Перемоги» Новослобідської сільської ради Конотопського району Сумської області», яка сприятиме вирощенню достатньої кількості необхідного врожаю с/г культур, забезпеченню продовольчої безпеки жителів сільської ради, запобіганню нестачі харчових продуктів у період війни та повоєнний період.

Війна не зашкодила і процесу навчання. Спеціалісти відділу пройшли навчання з підвищення кваліфікації за програмою «Впровадження змін» в Сумському РЦПК, управління земельними ресурсами – організаційно-правові аспекти в воєнний період, з питань сільського розвитку та аграрного виробництва та прийняли участь у 15 онлайн-семінарах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь