A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

ЯК ПРАВИЛЬНО ЗГЕНЕРУВАТИ COVID-СЕРТИФІКАТ

Дата: 28.08.2022 16:09
Кількість переглядів: 173

   Контакт-центр МОЗ відповідає на найчастіші питання українців

  На період воєнного стану українці можуть отримати безоплатні медичні консультації від національного контакт-центру Міністерства охорони здоров’я. Щоб отримати онлайн-допомогу від фахівців різних спеціальностей чи відповіді на актуальні питання в сфері охорони здоров'я, потрібно звернутися за номером 0-800-60-20-19.

  До роботи на «гарячій лінії» залучено 48 медичних працівників різних спеціальностей, зокрема: психологи, терапевти, кардіологи, пульмонологи, гінекологи, хірурги та педіатри. Спеціаліст може обговорити питання з пацієнтом та надати рекомендації щодо лікування.

  Контакт-центр приймає більш як 400 дзвінків на день. До переліку найчастіших запитів увійшло питання щодо генерації COVID-сертифіката про вакцинацію. Тож, нагадуємо, як правильно його згенерувати.

  Для того, щоби згенерувати сертифікат у мобільному застосунку «Дія»:

в мобільному застосунку «Дія» перейти в розділ «Послуги» та обрати послугу «COVID-сертифікат»;

підтвердити передачу даних з електронної системи охорони здоров?я (ЕСОЗ) в Дію.

   Ви отримаєте сповіщення про появу сертифіката в застосунку, як тільки буде знайдено дані про ваші щеплення в центральній базі даних ЕСОЗ. COVID-сертифікат (-ти) будуть відображені в розділі «Документи».

    Для генерації сертифіката на порталі https://diia.gov.ua:

увійдіть у кабінет громадянина;

оберіть опцію «COVID-сертифікат», ознайомтеся зі згодою про передачу даних з електронної системи охорони здоров'я в Дію й дозвольте таку передачу даних;

    У разі успішного генерування на електронну пошту надійде сповіщення, щойно сертифікат буде готовий. Завантажити та роздрукувати його можна з кабінету громадянина, розділ «Послуги» – «Отримані документи».

   «Цифровізація медицини дозволяє удосконалити якість медичних послуг, зекономити час, кошти, сприяє збереженню здоров’я українців. Наше головне завдання – попри війну надавати ефективну та якісну допомогу, зручні електронні сервіси всім, хто цього потребує», – говорить заступниця міністра охорони здоров’я з цифрового розвитку Марія КАРЧЕВИЧ.

   Нагадаємо, нещодавно МОЗ разом із Мінцифрою та НСЗУ змінили терміни відображення COVID-сертифікатів у застосунку «Дії» до 545 днів з дати щеплення. Це дозволить використовувати цифровий документ, щоб підтвердити факт щеплення від COVID-19, зокрема громадянам, які у зв'язку з війною тимчасово виїхали за кордон.

За матеріалами: https://moz.gov.ua/article/news/jak-pravilno-zgeneruvati-covid-sertifikat-%e2%80%93-kontakt-centr-moz-vidpovidae-na-najchastishi-pitannja-ukrainciv


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь