A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Інформаційне повідомлення щодо харчових продуктів та кормів RASFF

Дата: 15.09.2022 15:02
Кількість переглядів: 169

 Фото без опису

  До Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів RASFF від 29 серпня 2022 року № 2022.4963-fup 3 стосовно виявлення незадекларованого мигдалю у шоколадно-горіховій пасті «Spread Up Choco Duo Hazelnuts», що експортувалася з Німеччини (постачальник: Natra Malle/All Crump, Belgium; імпортер: Buying International Group SPAR B.V. (BIGS), Netherlands) до України (отримувач: SPAR International B.V. – гуманітарна допомога).

   Відповідно до статті 20 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»:

1) оператор ринку відповідає за виконання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів у межах діяльності, яку вони здійснюють та зобов’язаний вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини;

2) оператор ринку зобов’язаний забезпечувати дотримання вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншого законодавства.

  Оператор ринку, що здійснює роздрібну торгівлю або розповсюдження харчових продуктів і не здійснює при цьому пакування або маркування або іншим чином не впливає на безпечність та цілісність харчових продуктів, у межах своєї діяльності ініціює процедури вилучення з обігу продуктів, що не відповідають параметрам безпечності.

   Такий оператор ринку повинен сприяти забезпеченню безпечності харчових продуктів, передавати інформацію, необхідну для забезпечення простежуваності харчових продуктів та будь-яких речовин, що використовуються для виробництва харчових продуктів, на вимогу відповідних осіб, а також співпрацювати з операторами ринку та/або компетентним органом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь