A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Міністр аграрної політики підписав перший перелік отримувачів в рамках програми підтримки

Дата: 27.10.2022 10:01
Кількість переглядів: 143

Міністр аграрної політики підписав перший перелік отримувачів в рамках програми підтримки, що фінансується коштами ЄС, на загальну суму 916,7 млн грн

13 960 фермерів отримують понад 900 млн грн у рамках першого траншу програми підтримки малих агровиробників.

Мінагрополітики затвердило перший перелік отримувачів в рамках програми підтримки малих агровиробників на загальну суму понад 1,5 млрд грн, що фінансується коштом бюджетної підтримки Європейського Союзу.

Незабаром виплати отримають:

  • 10 592 учасників програми за напрямом “субсидія на одиницю (1 га) оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення”. До виплати затверджено 769 100 607,00 грн на загальну площу 248 096,97 га.
  • 3 368 учасників програми за напрям “дотація на ВРХ (корови) усіх напрямів продуктивності”. До виплати затверджено 147 679 200 грн на 27 864 корів.

Відтак, на підставі затвердженого переліку українським аграріям буде виплачено 916 779 807 грн.

“З моменту запуску програми у Державному аграрному реєстрі затверджено до виплати 13 960 заявок, що дозволило розподілити майже мільярд гривень протягом одного місяця. Це винятковий результат, який став можливим завдяки інтеграції ДАР з офіційними державними ресурсами, автоматизації процесів перевірки та документообігу. Мінагрополітики продовжує працювати над розвитком системи та додаванням нових корисних і зручних сервісів для агровиробників”, - зауважив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик.

Для отримання бюджетних коштів на рахунок, необхідною умовою є підписання договору про надання бюджетних коштів з Укрдержфондом. Усім отримувачам із затвердженого переліку, такі договори надійдуть найближчим часом у їхній електронний кабінет у ДАР. Після підписання договору кваліфікованим електронним підписом, заявка буде автоматично затверджена до виплати.

Нагадаємо, за умовами програми, безповоротна допомога надається зареєстрованим у ДАР аграріям, які обробляють від 1 до 120 га сільськогосподарських угідь або утримують від 3 до 100 корів та відповідають іншим критеріям програми. Розподіл державної підтримки відбувається повністю онлайн — через Державний аграрний реєстр.

Окрім затверджених до виплати заявок на суму 916 779 807 грн, на опрацювання у системі очікують заявки ще на близько 650 млн грн, що у сумі перевищує доступний обсяг фінансування з державного бюджету. Відтак згідно з Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою КМУ №918 від 16 серпня 2022 року, приймання заявок по програмі було призупинено до завершення опрацювання отриманих заявок і визначення доступного залишку. Усі раніше подані заявки будуть опрацьовані у встановленому порядку.

Довідково:

Державний аграрний реєстр (ДАР) – це автоматизована електронна система, створена Мінагрополітики за технічної допомоги Світового Банку, коштами Європейського Союзу для ефективного і прозорого розподілу та адміністрування усіх видів підтримки для українських аграріїв, що надаються в межах державних програм, у вигляді грантів від міжнародних партнерів, а також будь-яких інших видів технічної допомоги.

Доступ до ДАР: www.dar.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь