Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Запали свічку пам'яті

Дата: 25.11.2022 16:52
Кількість переглядів: 95

Фото без описуЩороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. У 2022-му День пам’яті жертв голодоморів припадає на 26 листопада.💛💙

😥 Україна втратила внаслідок Голодомору і масових штучних голодів мільйони людських життів. У 2006-му Законом України Голодомор 1932–1933 років визнаний геноцидом Українського народу.

😥🕯️Цього року ми вшановуватимемо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни Росії проти України, яка супроводжується геноцидними практиками проти українців. Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, з усією наочністю демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинитьзлочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.

💙💛В умовах повномасштабної війни один із ключових способів вшанувати пам’ять убитих голодом – долучитися до акції «Запали свічку» та закликати українців і людей по всьому світу засвітити вогник у кожній домівці як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися.

💙💛 26 листопада, о 16:00, долучіться до Загальнонаціональної хвилини мовчання.💛💙

😥 Через дев’ять десятиліть після Голодомору-геноциду проти українців знову застосовують методи геноциду. Майже дев’ять місяців повномасштабної війни засвідчили: здійснюючи вторгнення, Росія має на меті знищити українську націю як таку.

😥 Зумисно створений голод убив мільйони українців, а долі тих, хто вижив, скалічив. Пережиті жахіття залишили глибоку травму в кількох поколіннях українців. Унаслідок Голодомору активний, а тим більше масовий спротив радянському режиму було припинено.

Відтак цьогорічна кампанія на вшанування пам’яті жертв Голодомору проходитиме під гаслом «Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!».💛💙

💙💛Пам’ятаємо злочин сталінського геноциду та його жертв.

💙💛Єднаємося, тому що єдність є запорукою нашої перемоги. Роз’єднаність і непорозуміння стали причиною втрати українцями власної держави у 1920-х, її окупації більшовиками і вчинення злочину геноциду.

💙💛Але зараз Україна і світ – інші. Ми маємо власну державу та Збройні сили, підтримку світу, військову, фінансову, дипломатичну допомогу. І найголовніше – згуртованість народу. Тому ми вистоїмо й переможемо.

💙💛Напередодні Дня пам'яті жертв голодоморів на території Новослобідської сільської ради пройшли інформаційно-тематичні заходи:

- по закладам освіти пройшли тематичні онлайн - уроки, лекції, бесіди, медійні заходи під загальним гаслом "Пам'ятаємо Голодомор! Зупинимо геноцид!", години пам'яті: "Голодомор-не виплакані сльози", "Говоримо сьогодні, пам'ятаємо завжди", "Голодомор-очима сьогодення";

- учнями закладів освіти прочитані вірші про Голодомор в онлайн форматі;

- в закладах культури організовані експозиції та виставки-реквієм "Не згасне в серці пам'яті свіча";

- проведена панахида за жертвами голодоморів 1932-1933 р.р.;

-урочисте покладання квітів, тематичних композицій, встановлення лампадок та символічних атрибутів до пам'ятних знаків, місць поховань жертв голодоморів;

-вивішені Державні Прапори України з траурною стрічкою на будинках органів місцевого самоврядування;

-в бібліотечних закладах організовані тематичні,книжкові виставки, виховні години "Пам'ять голоду, пам'ять серця", експозиції та виставки-реквієм.💛💙

💙💛В останню суботу листопада ми разом із українцями всього світу вшануємо пам'ять жертв голодоморів: геноциду Українського народу 1932-1933 років, голодоморів 1921- 1922, 1946-1947 років в Україні. Цього дня у Загальнонаціональній хвилині мовчання Україна схилить голови в жалобі за мільйонами людей, життя яких у мирний час обірвала голодна смерть на найродючішій у світі землі.

💙💛 Просимо всіх жителів Новослобідської громади приєднатися до акції, 26 листопада о 16 годині у вікнах своїх осель засвітити свічки пам’яті за жертвами українського народу. Це знак нашої скорботи. Це святий вогник, який зігріє душі загиблих. Це світло очищення задля нашого майбутнього. Прийміть до себе в душу краплю світла, тепла, добра, любові, адже тільки любов’ю до ближнього свого ми подолаємо зло.

😥Голодомор – сумна і страшна сторінка української історії. Вшануймо пам’ять мільйонів синів і доньок України, мільйонів невинних людей - наших земляків, без жалю винищених Голодомором! Вічна пам'ять загиблим і вічна слава Україні!😥💛💙



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь