A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ

Дата: 02.12.2022 06:38
Кількість переглядів: 121

Фото без описуВ нашій країні об’єднана енергосистема, і якщо прилетіло в Києві, то страждає уся електромережа країни. Щодня Укренерго розподіляє певну потужність на області, в свою чергу Обленерго на свої громади. Певну кількість потужності, яку потрібно постійно підтримувати, отримує і Путивльський РЕМ. Водночас є лінії, які постійно мають бути під напругою - це лінії від яких заживлені об’єкти критичної інфраструктури. До вказаних ліній також під’єднані житлові будинки, яким «пощастило», оскільки технічно їх від’єднати наразі неможливо від вказаної лінії. Крім того, у разі використання наданої потужності понад норму, Обленерго змушене буде відключити повністю електропостачання.

💬Деякі пояснення від РЕМу:

"Повірте, нам аж ні як не в кайф дана ситуація, ми все розуміємо, але ми заручники своєї роботи. Ті руки, яки в мирний час здебільшого вмикають світло, сьогодні повинні примусово його вимикати, і від цього жах як складно в першу чергу психологічно і морально.

Стосовно графіків відключень:

Існує 3 графіка:

ГПВ - графік погодинних відключень (наразі 3 черги -2/+4), тут все просто.

ГАВ - графік аварійних відключень, який складається з 10 черг. Різні лінії в різних чергах. Тут все складно і непередбачено. Вводяться без попередження і в різних об'ємах черг. Можуть ввести одну, дві або всі відразу. В історії ГПВ і ГАВ одночасно ніколи не працювали, але "дякуючи" путлєру цей час нажаль настав. Тут і є конфлікт, коли одні і ті ж лінії входять і до ГПВ і до ГАВ ( як сьогодні, місто перша черга по ГПВ включили, а через 15 хвилин ввели ГАВ - відключили). У зв'язку з цим деякі лінії досить довго можуть бути відключеними. І тут ніякі дзвінки до РЕМ не допоможуть, бо ми не знаємо конкретний час відміни ГАВ, нажаль.

СГАВ - спеціальний графік аварійних відключень, вводиться екстрено і без попереджень, дуже швидко. Попередити про його застосування ми просто не встигаємо, інформуємо по факту відключення. Тривалість непередбачувана.

Електроенергія на територію наших двох громад не надходить взагалі, в т.ч до РЕМ.

Стосовно ліній, які не вимикаються (окрім СГАВ), на них об'єкти критичної інфраструктури і важливі для життєзабезпечення міста. Тут нічого обговорювати і крапка.

Бувають випадки, коли дуже-дуже необхідно включити лінію, яка на даний час повинна бути відключена по якимось графікам (пожежа, ремонти важливої інфраструктури, або, як сьогодні, народження нового життя). Нажаль в сьогоденних реаліях, щоб щось включити, треба щось відключити. Мешканці, які живуть на другій черзі, вибачте, але це єдина лінія "виручалочка" для таких випадків.

Візьміть до уваги!

Ситуація в енергетиці дуже складна. Ми були б дуже раді нікого не відключати взагалі, але вимушені. Нам це не приносить задоволення (можливо хтось так думає), зовсім навпаки.

Деякі прохання від нас:

- після відключення світла вимикайте від мережі всі енергоємні та чутливі до перепадів напруги електроприлади. На даний час ми не можемо гарантувати стабільну і безпечну для вашого дороговартісного обладнання напругу.

Крім того, після тривалого відключення, коли подається напруга, всі підключені до мережі прилади починають працювати одночасно, чого при нормальних умовах ніколи не буває. У зв'язку з цим від перевантаження горять запобіжники та спрацьовує автоматика.

В підсумку маємо відсутність електроенергії вже через пошкодження, коли вона має бути по графіку.

Алгоритм простий, він транслюється по всім каналам - не вмикайте одночасно два енергоємні прилади!!! Від цього - СГАВ і повна темрява без води на невизначений термін. Давайте дисциплінуватись в цьому питанні. Ще не було морозів, а ми вже без електроенергії.

Нас і Вас це зовсім не влаштовує. Зверніть особливу увагу на бойлер, він досить довго тримає достатню температуру води для комфортного використання, але він обов'язково включиться, якщо електроенергії не було хоча б годину, причому у всіх одночасно.

Міцних нервів і терпіння нам всім.

Зима буде дуже складною.

Обов'язково переможемо і будемо жити у вільній, квітучій і заможній рідній Україні.

З повагою і порозумінням, РЕМ."

🇺🇦Тримаємось! Ворогу нас не здолати! Вистоїмо! Переможемо!🇺🇦


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь