Працівники Новослобідського ліцею розпочали виготовлення страви швидкого приготування "ГОРЮНСЬКИЙ БОРЩ".
Все розпочалось з того, що за фінансової підтримки компанії Corteva Agriscience, ініціативи "Сади Перемоги" від проєкту SURGe та за підтримки Григорія Старікова, директора Агенції регіонального розвитку Сумської області, громада отримала 3 сушарки HENDI.
У рамках проекту " #СадиПеремоги " посадили та зібрали власний врожай овочів: картоплі, моркви, буряка та цибулі.
Працівники Новослобідського ліцею на чолі з кухарем Тетяною Басіладзе, розпочали освоювати напрямок виготовлення сухих борщів.
Спочатку вони миють овочі, чистять, трохи відварюють, потім їх подрібнюють і викладають на піддони сушарки. Овочі сушать, а далі всі інгредієнти пакують у потрібних пропорціях.
Для пакування страви було придбано вакууматор.
Рецепт приготування горюнського борщу дуже простий: потрібно суміш залити трьома літрами води, додати томатну пасту та закип’ятити.
Перші враження дівчат: "Ми спочатку висушили, спробували самі зварити цей борщ, бо не знали, який він вийде. Овочі висушилися до таких маленьких розмірів, що ми до кінця не розуміли, як цього вистачить на 3-літрову каструлю. Але коли ми його зварили, то побачили, що дійсно починає наварюватися, сухі овочі повертаються у попередні розміри і на смак борщ нічим не відрізняється від домашнього".
Виробництво борщу швидкого приготування налагодили з єдиною метою - допомоги нашим Захисникам.
Приготувати його можна навіть на окопній свічці.
Горюнський борщ - це не тільки смачно, але й дуже ситно і по- домашньому.
Крокуємо до ПЕРЕМОГИ разом!