A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

ПРОГРАМА ІЗ ЗАМІНИ ЛАМП РОЗЖАРЮВАННЯ НА СВІТЛОДІОДНІ

Дата: 23.01.2023 14:50
Кількість переглядів: 175

ПРОГРАМА ІЗ ЗАМІНИ ЛАМП РОЗЖАРЮВАННЯ НА СВІТЛОДІОДНІ

У застосунку Дія українці зможуть подати заявку на безоплатний обмін старих ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи. Перехід на такий тип ламп дасть змогу у 15 разів зекономити електроенергію. Долучайтеся до бета-тесту послуги Обмін лампочок за посиланням.

За даними НЕК «Укренерго», українці використовують до 40% електроенергії у власних будинках. Водночас, за даними Міненерго України, вдома вони використовують значну кількість ламп розжарювання, які в середньому споживають майже у вісім разів більше електроенергії, ніж сучасні світлодіодні лампи.

За оцінками фахівців, перехід на світлодіодні лампи дасть змогу споживати на 7-10% менше електроенергії в моменти пікового навантаження. Це допоможе суттєво скоротити дефіцит електроенергії в системі.

Поки що проводиться бета-тест послуги, який стартував 16 січня. На етапі тестування послуга буде доступна у Вінниці, Черкасах, Одесі та Львові.

Механізм обміну буде наступним:

- Для цього потрібно бути громадянином України віком від 18 років, мати паспорт, РНОКПП та лампи розжарювання для обміну.

- Механізм програми передбачає, що людина приносить 5 ламп розжарювання у відділення Укрпошти та проводить там їх обмін на нові енергозберігаючі.

- Обмін буде відбуватись у два способи - з попереднім замовленням і без нього. Якщо попередньо зробити замовлення ламп через застосунок Дія, то вони гарантовано будуть очікувати людину у відділеннях Укрпошти п’ять робочих днів після отримання підтвердження на телефон. Якщо прийти без реєстрації, то лампи обміняють лише за їх наявності.

- Якщо людина не має можливості замовити лампи через застосунок Дія, то вона має прийти до відділення Укрпошти з паспортом, РНОКПП та лампами розжарювання. За наявності вільних LED ламп буде здійснено обмін.

- При оформлені заявки через застосунок Дія треба буде обрати відділення і вказати необхідну інформацію.

- За деякий час після подачі заявки людині автоматично на телефон надходить повідомлення з мобільного застосунку Дія про можливість отримання світлодіодних ламп в обраному відділенні поштового зв’язку АТ «Укрпошта», отримання ламп здійснюється за номером такої заявки.

- Якщо людина не забрала замовлення впродовж 5 робочих днів, воно анулюється.

- При обміні в Укрпошті фіксують паспортні дані людини, другий раз вона провести обмін не зможе.

- Обмін проводиться виключно на справні лампи розжарювання.

- Якщо людина вдома виявить, що одна чи декілька ламп не працюють, то в неї буде можливість обміняти їх у відділенні Укрпошти на нові. Такий обмін можна здійснити один раз, повертати несправні лампи потрібно у пакуванні від виробника.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь