A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

ІНОЗЕМНІ ДОКУМЕНТИ Й НАДАЛІ ПРИЙМАТИМУТЬСЯ УКРАЇНОЮ БЕЗ АПОСТИЛЯ, ЯКЩО ТАКА ПРАКТИКА ДІЯЛА ДО ВІЙНИ

Дата: 16.02.2023 11:20
Кількість переглядів: 260

Фото без описуСьогодні поговоримо про використання в нашій державі документів російських чи білоруських. Так, як це на даний момент є досить важливим питанням, яке хвилює громадян.

Так, для початку варто зазначити, що у зв’язку із війною наша держава в односторонньому порядку розірвала міжнародні договори з країною агресором та білорусією.

Законом України від 01.12.2022р. № 2783-IX було зупинено дію Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах у відносинах із російською федерацією та республікою білорусь.

В результаті громадянам України, які мають документи, видані на території цих двох держав, тепер необхідно було б проставляти на них апостиль. Тобто, вони змушені були б їхати для цього на територію держави-агресора, що є неприпустимим. 

Однак, 4 лютого цього року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову № 107 «Деякі питання прийняття на території України під час воєнного стану документів, виданих уповноваженими органами іноземних держав».

Відповідно до вказаної постанови №107 тепер документи, котрі виготовлені або посвідчені на території іноземних держав, приймаються на території України без спеціального посвідчення якщо така практика існувала станом на 24 лютого 2022 року відповідно до міжнародних договорів України.

Зверніть увагу, що таке правило діятиме під час воєнного стану та протягом 6 місяців після його припинення або скасування.

Отже, у випадку, коли до 24 лютого в Україні приймалися документи деяких іноземних держав без консульської легалізації чи апостилю, то і в даний момент такі документи іноземної держави повинні прийматися без спеціального посвідчення.

Тобто особи, котрі мають документи, що були видані в росії чи білорусії зможуть подати їх за потреби в Україні без додаткової легалізації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь