A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Сьогодні у всьому світі святкують День Землі

Дата: 21.03.2023 08:39
Кількість переглядів: 175

Фото без описуСьогодні у всьому світі святкують День Землі. У календарі існує два таких свята - 20 березня і 22 квітня. Нинішній День Землі проводиться щороку в день весняного рівнодення - 20 березня. День Землі - це спеціальний час, який призначений, щоб привернути увагу всіх людей до усвідомлення планети Земля як їхнього спільного дому, відчути нашу всеземну спільність і взаємну залежність один від одного.

Сьогодні для учнів закладів загальної середньої освіти Новослобідської сільської ради було проведено онлайн захід "Земля - наш спільний дім". Було організовано онлайн зустріч з Анною Юріївною Божко - інженером з охорони природних екосистем КЗ СОР "РЛП" Сеймський", яка ознайомила присутніх з історією вибору дня 20 березня, сучасними проблемами людства щодо забруднення оточуючого середовища, акціями, які проходять у інших країнах щодо привернення уваги людей до проблем забруднення планети.

Педпрацівники кожного закладу освіти нашої Новослобідської громади спільно з дітьми підготували відеоролики еколого - просвітницької та природоохоронної діяльності, здобувачі освіти підготували плакати, малюнки, вірші тощо. Наші діти підготували глибокодумні плакати, гарні малюнки, чудові вірші, неперевершені відеоролики! Але головне, що усі ми прагнемо зробити нашу планету чистішою!

У цей день кожен житель планети може внести свій маленький внесок у справу захисту та відновлення довкілля: очистити від сміття берег улюбленої річки, посадити дерево, хоча б на один день відмовитись від користуванням автотранспортом. Земля – це величезний дар, ресурси якого буде неможливо використовувати вічно. Ми не зможемо врятувати планету згадуючи про неї лише один день на рік – цього явно недостатньо. Саме тому слід піклуватися про середовище, яке нас оточує протягом всього року. Здавалося б, яка дрібниця в масштабах Планети – вимкнути за собою світло в кімнаті, здати макулатуру на переробку чи пройтися пішки до роботи, та саме з таких дій складаються великі справи! Уявіть – тисяча людей посадила по одному дереву – ось вам і ліс! Мільйон людей закрутили кран, коли чистили зуби – річку врятували від пересихання. Мільярд людей вимкнули світло, виходячи з кімнати – одна ТЕС не потрібна. Саме такі справи, саме такі дрібниці допомагають нам врятувати природу Землі, зберегти добробут нашого великого спільного Дому.

З Днем Землі!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь