A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Профілактика інфекційних захворювань під час купання у відкритих водоймах

Дата: 17.05.2023 08:56
Кількість переглядів: 218

Фото без описуВесна-літо найбільш сприятливий час для виникнення і розповсюдження інфекцій. Саме в цей час діють фактори, що сприяють зараженню: поява в раціоні свіжих овочів, фруктів, збільшення кількості мух, масове спілкування населення, виїзд на відпочинок, купання у відкритих водоймах. Крім того, влітку більшою мірою схильні до зараження відкриті водойми, які можуть бути забруднені нечистотами, що змиваються з поверхні ґрунту атмосферними опадами. У теплу пору створюються сприятливі умови для збереження збудників кишкових інфекцій як у зовнішньому середовищі, так і для їх розмноження в продуктах харчування. Все це робить воду і їжу небезпечними в епідеміологічному відношенні. Найпоширенішими з інфекційних захворювань є гострі кишкові інфекції, вірусний гепатит А, лептоспіроз тощо. Щоб попередити зараження під час купання в відкритих водоймах, необхідно дотримуватися наступних правил:

 - Купатися тільки в спеціально відведених місцях, призначені для організованого відпочинку населення на прибережних захисних смугах водних об’єктів. Місця масового відпочинку визначаються органами місцевого самоврядування відповідно до наданих їм повноважень щороку перед початком літнього купального сезону.

- Під час купання у відкритих водоймах (річка, озеро, ставок) уникати заковтування води, не купатися в непроточних водоймах, у місцях несанкціонованих пляжів, де встановлені позначки «Купання заборонено».

- Під час заміських прогулянок мати з собою достатній індивідуальний запас питної води та не брати з собою продукти, що швидко псуються

- Вживати бутильовану воду, у разі неможливості придбання бутильованої води використовувати охолоджену кип’ячену воду.

- Овочі, фрукти, ягоди ретельно мити в проточній воді, обдавати окропом. всі харчові продукти вкривати від комах, харчові відходи тримати в контейнерах з кришкою, знищувати мух.

 - Уникати контактів з особами, які мають ознаки інфекційного захворювання. При появі симптомів захворювання (підвищення температури тіла, біль голови, блювання, рідкі випорожнення, біль у животі, висипання на шкірі тощо) своєчасно звертатися за медичною допомогою. Самолікування може призвести до значних ускладнень.  Пам’ятайте: хворобу легше попередити, ніж лікувати !!!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь