Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

У багатьох військовослужбовців виникають непорозуміння та питання під час проходження ВЛК та МСЕК через бюрократію, незнання прав та наявність процедурних помилок.

Дата: 10.07.2023 10:35
Кількість переглядів: 164

Возможно, это изображение текстОтже військово-лікарська комісія (ВЛК) визначає ступінь придатності військовослужбовця до служби зі встановленням необхідності відпустки, додаткового лікування та визначення категорії придатності з привʼязкою до проходження служби чи захисту Батьківщини і тд. Керується у своїй роботі, зокрема, наказом Міноборони номер 402 від 14.08.2008 року. Отже з практичної точки зору, якщо у військовослужбовця має місце погіршення здоровʼя, необхідне лікування і якщо у медичної служби частини виникають питання, щодо повноти придатності до служби - направляють на ВЛК. При цьому у військовослужбовця має бути на руках направлення від командира військової частини, і усі медичні документи для того, щоб ВЛК могла встановити відповідний ступінь придатності, а також документи (довідка про обставини травми, довідка про безпосередню участь у бойових діях і тд.) для повʼязання захворювання/травми зі службовою діяльністью чи ін. Рішення ВЛК при цивільній лікарні, або госпітальній можна оскаржити у центральній ВЛК, коли , нерідко, існують випадки недооцінки тяжкості патології. Військовослужбовцю потрібно максимально обстежитися, щоб лікарям була зрозуміла уся картина здоровʼя.

МСЕК ( що керується Постановою КМУ номер 83 від 22.02.1992 року та номер 225 від 08.03.2022 року) проходять після ВЛК за місцем проживання, маючи на руках довідку ВЛК, направлення на МСЕК від частини, документи, що підтверджують статус військовослужбовця та інша медична документація.

З практики це виглядає наступним чином: військовослужбовць іде за направленням в медслужбу, потім їде до свого сімейного лікаря, який виписує направлення на ЛКК місцевого медичного закладу, яка і направляє безпосередньо на МСЕК. По заключенню комісії, військовослужбовець має право претендувати на виплати в законному порядку.

Роз’яснення надав військовий лікар @Dr. Kolotylo Michael


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь