A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Як декларувати грошову допомогу, виплачену членам сім’ї загиблих під час дії воєнного стану?

Дата: 28.07.2023 13:32
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

 

 

      Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 року № 168 «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану» сім’ям загиблих або померлих внаслідок поранення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, поліцейських під час дії воєнного стану надається одноразова грошова допомога в розмірі 15 млн грн, яка розподіляється рівними частками на всіх отримувачів.

Така допомога виплачується, як правило, поетапно (щомісяця) частинами і є доходом, який підлягає відображенню в декларації. Ці відомості слід відобразити в розділі 11 «Доходи, у тому числі подарунки» декларації, а у полі «Вид доходу» потрібно обрати позначку «Інше» і зазначити «Одноразова грошова допомога сім’ям загиблих (померлих) військовослужбовців».

У декларації за звітний період необхідно вказувати ту частину грошової допомоги, яка була отримана декларантом та/або членами його сім’ї у відповідному звітному періоді. 

Відомості про інші частини грошової допомоги, виплачені у наступних звітних періодах, декларуються у деклараціях за наступні звітні періоди.

Зазначимо, що якщо розмір частини грошової допомоги, отриманої службовою особою, яка займає відповідальне та особливо відповідальне становище, або яка обіймає посаду, пов’язану з високим рівнем корупційних ризиків, перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року, то про такі суттєві зміни в майновому стані також слід повідомити НАЗК. 

У 2022 році розмір 50 ПМ складав 124 050 грн, у 2023 році – 134 200 грн.

Відповіді на інші питання про декларування можна знайти у Базі знань НАЗК.

Нагадаємо, через воєнний стан подання декларацій за 2021 та 2022 роки поки що добровільне. Але відновлення обов’язкового електронного декларування та повноважень НАЗК з перевірки декларацій є однією з умов МВФ щодо надання фінансування Україні.

За інформацією Національного агентства з питань запобігання корупції


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь