Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Святкуй і #Розквітай з ДонорUA: відзнач повноліття донацією крові та отримай подарунки

Дата: 14.08.2023 10:12
Кількість переглядів: 77

Фото без описуДонорUA запускає акцію #Святкуй у межах кампанії #Розквітай. Здай кров протягом 5 днів після настання свого 18-ліття, заповни анкету і отримай подарунки від ДонорUA та партнерів. Акція триватиме до 14 червня 2024 року.

«Сучасна молодь вражає своєю активністю і креативністю, а ще — свідомим підходом до здоров’я та суспільних питань. Я особисто знаю тінейджерів, які буквально закреслюють дні у календарі, чекаючи на своє повноліття, аби здати кров. Вони переймаються через те, що «замало» роблять для допомоги ЗСУ і постраждалим цивільним, а донорство крові — не лише безцінна допомога, яку неможливо нічим замінити, а й користь для власного здоров’я», — коментує проєктна менеджерка ДонорUA Євгенія Якобчук.

В Україні кров можуть здавати лише повнолітні особи, й чимало юних громадян і громадянок чекають свого 18-ліття саме для цього. Донорство крові — це можливість допомогти пораненим захисникам і захисницям, а також тисячам цивільних, які потребують переливання. Це також спосіб висловити свою громадянську позицію та докластися до формування нового суспільства з прогресивними цінностями. У розвинених країнах донорство крові — така ж поширена практика, як «волонтерство вихідного дня», і саме молодь може наблизити Україну до такого стану речей.

Аби взяти участь в акції #Святкуй, слід здати кров у день настання свого повноліття або протягом 5 днів після цього (деякі центри крові приймають юних донорів лише наступного дня після дня народження). Після цього потрібно заповнити анкету на сайті #Розквітай і завантажити фото довідки про донацію. Учасники та учасниці отримають подарунки від ДонорUA та партнерів.

Знайти найближчий центр крові та запланувати донацію можна в особистому кабінеті, зареєструвавшись на платформі ДонорUA. На сайті також є уся інформація для правильної підготовки до здачі крові.

Кампанія #Розквітай розповідає про донорство крові не лише як про шляхетну, а й корисну, сучасну та стильну практику. Долучитися можна наступним чином:

  • розповісти власну історію донорства і стати частиною онлайн-галереї «Побач»;
  • придбати мерч від W8less, усі кошти від продажу якого спрямовуються на перевезення донорської крові до фронту;
  • подати заявку на співпрацю (опція для бізнесу);
  • стежити за анонсами подій: попереду — лекції, ефіри, вечірки та багато іншого.

Також усі охочі можуть підтримати донорський рух донатом або стати волонтером ДонорUA. Будь-яка участь і підтримка — важливі!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь