Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

СБУ у ході слідства встановила, що сума бюджетних коштів, привласнених високопосадовцями Сумської ОВА виявилась значно більшою - відтепер чиновників підозрюють у привласненні понад 3 млн грн

Дата: 14.08.2023 10:32
Кількість переглядів: 120

Фото без описуСлужба безпеки України у межах кримінального провадження продовжує досліджувати факти та обставини протиправної діяльності колишнього заступника голови Сумської обласної військової адміністрації та керівника Департаменту капітального будівництва. Наразі слідчі СБУ підозрюють обох фігурантів у привласненні понад 3 млн гривень, виділених урядом на відбудову постраждалої від ворожої агресії інфраструктури регіону.

Нагадаємо, у лютому 2023 року СБУ викрила керівництво Сумської ОВА на розкраданні коштів, виділених державою на ліквідацію наслідків бойових дій та ворожих обстрілів області.

У ході слідства встановлено, що високопосадовці у 2022 році створили протиправну схему, яка полягала в укладанні договорів на проведення відновлювально-будівельних робіт з афілійованими комерційними структурами та свідомому внесенні в кошторисну документацію цін на будматеріали, які в кілька разів перевищували ринкові.

Придбання будматеріалів відбувалося через спеціально створені ділками «фірми-прокладки» з подальшим виведенням коштів «у тінь».

Станом на лютий 2023 року СБУ задокументувала привласнення зловмисниками 1,4 млн гривень під час ремонту одного з об'єктів регіону. Всього було виявлено 80 таких об'єктів.

В подальшому за результатами проведених експертиз встановлено, що чиновники привласнили, окрім раніше задокументованих 1,4 млн гривень, ще 1,6 млн гривень.

Слідчі Служби за процесуального керівництва прокуратури повідомили про підозру ексзаступнику голови Сумської ОВА та керівнику Департаменту капітального будівництва за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану, та службове підроблення). Тепер загальна сума коштів, розкрадання яких інкримінується фігурантам, складає понад 3 млн гривень.

Наразі тривають слідчі дії та проводяться експертизи щодо інших об'єктів, які не були відремонтовані або відновлені внаслідок протиправної діяльності високопосадовців.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь