A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Мінсоцполітики та Мінветеранів уклали двосторонній договір про інформаційну взаємодію

Дата: 01.09.2023 11:15
Кількість переглядів: 40

Фото без описуМінсоцполітики продовжує впроваджувати інформаційні обміни між Єдиною інформаційною системою соціальної сфери та реєстрами інших відомств. 01 вересня 2023 року, між Міністерством у справах ветеранів України та Міністерством соціальної політики України було укладено договір про інформаційну взаємодію.

Цим договором визначено порядок взаємодії між реєстрами міністерств з метою забезпечення обмінів даними про ветеранів війни, учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни щодо їх пільгової категорії, інформації про інвалідність, забезпечення допоміжними засобами реабілітації тощо, а також підтвердження їх статусу.

«Автоматичні послуги та інформаційні обміни — окремий великий напрямок роботи Мінсоцполітики. Синхронізація інформаційної взаємодії між реєстрами значно скорочує час на обробку інформації та прийняття рішень, відтак громадянам не доведеться витрачати час на збір довідок у різних держустановах»,  — зазначив заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтин КОШЕЛЕНКО.

Завдяки інформаційним обмінам між відомствами дані будуть проходити перевірку у державних реєстрах, відповідно швидше відбуватиметься й верифікація особи. 

“Мінветеранів та Мінсоцполітики об'єднують зусилля для забезпечення доступу ветеранів, членів їхніх сімей та родин загиблих Воїнів до належних послуг – швидко, зручно і безпечно. Інформаційний обмін, спрощення процесів та активна співпраця обох відомств над цифровими рішеннями відкриває двері до нових можливостей для наших Захисників і Захисниць на шляху повернення до мирного життя”, – наголосила заступниця Міністра у справах ветеранів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тетяна КАЛИТА. 

Раніше переважна більшість процесів відбувалась в ручному режимі та з паперовим документообігом. Тепер завдяки передачі відомостей з ЄІССС до Єдиного державного реєстру ветеранів війни та у зворотному напрямку, створення нових та оновлення наявних карток визначених категорій осіб відбуватиметься автоматично. Також налагодження інформаційної взаємодії унеможливить підробку документів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь