Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Всесвітній день психічного здоров’я у світі та в Україні відзначається щороку 10 жовтня

Дата: 10.10.2023 14:57
Кількість переглядів: 86

Фото без опису

  Цей день покликаний звернути увагу на проблеми, пов’язані з психічним станом людини та підтримки людей з подібними захворюваннями.

  За ініціативи першої леді Олени Зеленської в Україні реалізується Національна програма з охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, «Ти як?», що має на меті допомогти українцям знайти джерело сили. Джерело внутрішнє, в собі, на рівні усвідомлення й визнання власного психічного стану та хоча б приблизної оцінки ступеня його кризовості. Піклування про ментальне здоров'я має стати звичною відповідальністю кожного.

  З цією метою практичним психологом КЗ «Центр з надання соціальних послуг» Новослобідської сільської ради Дар’єю ПРИВАЛОВОЮ був проведений відповідний тематичний тренінг серед працівників Новослобідської сільської ради, під час якого учасники об’єднались в групи та виконували різноманітні завдання, а саме: визначали від чого залежить психічне здоров’я людини, що впливає на психічне здоров’я, які чинники мають позитивний вплив на психічне здоров’я, а які – негативний.

  За результатами тренінгу учасники навчились розмірковувати, робити висновки, сприяти усвідомленню відповідальності за власне здоров’я; сформулювали алгоритм дій з психологічного розвантаження, поліпшили свій емоційний стан та відновили сили для подальшої роботи, а також сформулювали усвідомлення цінності психічного здоров’я, його значимості для повноцінного життя.

💙💛Зараз ми живемо в непростий час, але маємо намагатись берегти своє ментальне здоров’я та дбати про себе, особливо в часи війни. Ми маємо зберігати адекватний психічний стан, щоб допомагати собі і тим, хто цього потребує.💙💛



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь