Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Евакуація дітей з 30-кілометрової зони на Сумщині: кого стосується.

Дата: 20.11.2023 10:26
Кількість переглядів: 78

Фото без опису✍️Питання, яке викликало суспільний резонанс, під час зустрічі з прикордонними громадами роз’яснив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ.

💬«Евакуація з 30-кілометрової зони стосується дітей, за яких відповідає держава, які опинилися у складних життєвих умовах. І ми робимо все, щоб їм допомогти. Це не примусовий захід, а чіткі інструкції, як діяти, у випадку ситуації, коли така евакуація може стати необхідністю. Коли розпочалось повномасштабне вторгнення, то постала проблема евакуації дітей, які перебувають в інтернатних закладах, у полі зору служби у справах дітей, будинках сімейного типу. Ми відповідаємо за всіх дітей області і плануємо роботу так, щоби їх максимально убезпечити від всіх можливих ризиків», — зазначив очільник Сумщини.

👉Заклади 30-кілометрової зони можна умовно розділити на три типи: це заклади служби у справах дітей, заклади освіти і заклади соціальної сфери, які відносяться до інтернатних.

✅Зокрема, у 30-кілометровій зоні функціонує 8 закладів освіти інтернатного типу, в яких у 2022-2023 роках було охоплено освітніми послугами 1136 дітей. Станом на сьогодні цілодобове перебування дітей у цих закладах відсутнє.

Освітні послуги надаються дистанційно.

☝️Із двох закладів, де діти знаходилися під опікою держави, у липні 2023 року було переміщено 21дитину в безпечну зону.

🔷Що стосується закладів інтернатних соціальних, то в 30-кілометровій зоні знаходиться 3 таких заклади, з них підопічні двох закладів уже переміщені в безпечну зону, зараз вирішується питання щодо переміщення ще одного закладу.

🟩Якщо говорити про дітей, які знаходяться в полі зору служби у справах дітей, то їх у 30-кілометровій зоні трошки більше 1000. Станом на сьогодні переміщено 201 дитину цієї категорії, залишається десь понад 800 дітей. Це діти, які перебувають у прийомних сім’ях, у дитячих будинках сімейного типу, а також діти, які знаходяться під опікою родичів.

🔷Вже отримано згоду обласних військових адміністрацій тилових регіонів країни на розміщення 470 дітей. Крім того проводиться опитування кожної сім’ї або опікуна з питання можливостей переміщення до родичів або знайомих у випадку погіршення ситуації.

✍️Направлені звернення до міжнародних партнерів щодо забезпечення транспортом будинків сімейного типу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь