Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Про програму підтримки економічної стійкості України

Дата: 01.12.2023 15:02
Кількість переглядів: 62

Фото без описуПро програму підтримки

економічної стійкості України

 

Повідомляємо, що Міжнародна гуманітарна організація Mercy Corps спільно з партнером асоціація «Ягідництво України» продовжує реалізацію програми підтримки економічної стійкості України, яка допоможе дрібним фермерам відновити, розширити або започаткувати нову присадибну/фермерську діяльність, а також зменшити негативні наслідки війни для фермерських підприємств та вплине на розвиток сільського господарства.

Програма підтримки передбачає:

1. Фінансову допомогу для відновлення втраченої через війну дрібної фермерської діяльності.

Взяти участь у цій програмі та отримати відповідну фінансову допомогу можуть дрібні фермери та домогосподарства, які мають статус внутрішньо переміщених осіб, а також місцеві дрібні фермери, чия діяльність значно постраждала внаслідок війни, в Сумській, а також Полтавській та Чернігівській областях (за винятком районів, де проходять активні бойові дії, а також районів з обмеженим доступом або високим ризиком для життя та ведення такої діяльності).

Середній розмір фінансової допомоги складає 1500 доларів США у гривневому еквіваленті за актуальним курсом НБУ. Сума підтримки залежить від типу фермерської діяльності та фінансових потреб конкретного учасника програми.

2. Фінансову допомогу малим та середнім фермерським підприємствам, для подолання наслідків війни у сільському господарстві, у Сумській, а також Полтавській та Чернігівській областях.

Взяти участь у цій програмі та отримати відповідну фінансову допомогу можуть малі та середні сільськогосподарські підприємства, які залучають (або планують залучити) сільські домогосподарства або дрібних фермерів до своєї бізнес-моделі. Домогосподарства та дрібні фермери з діяльністю, дотичною до діяльності підприємств, що розраховують на допомогу, мають відчути позитивні зміни від реалізації цієї програми, наприклад, завдяки:

- відновленому або забезпеченому доступу до ринків збуту фермерської продукції, втрачених через війну;

- відновленому або створеному місцевому виробництву, спрямованого на розв’язання проблем з постачанням ресурсів, необхідних для повноцінного функціонування фермерського господарства (виробництво комбікормів, вирощування посадкового матеріалу тощо);

- наданим раніше відсутніх послуг або послуг з високим місцевим попитом, для покращення умов ведення дрібної фермерської діяльності та збільшення її прибутковості (послуги з обробки землі, зберігання продукції тощо);

- виробництву продукції з доданою вартістю з продукції фермерської діяльності, придбаної в сільських домогосподарств та дрібних фермерів (плодоовочева продукція, ягоди, продукція тваринництва: молоко, яйця, продукція бджільництва тощо).

Середній розмір фінансової допомоги складає 40 000 доларів США у гривневому еквіваленті за актуальним курсом НБУ. Одержувач коштів має здійснити облік, повний розрахунок та оплату всіх податків відповідно до чинного законодавства України.

Ознайомитись з умовами програм, критеріями відбору учасників та подати онлайн-заявку для участі можна за посиланням: https://uerp.mercycorps.org.

Пропонуємо зазначену інформацію довести до відома зацікавлених осіб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь