A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Академічна доброчесність у педагогічній діяльності: говоримо про важливе☝️👩‍🏫

Дата: 11.12.2023 15:05
Кількість переглядів: 66

Фото без опису

Чесність. Добро. Доброчесність. Важливі для кожної людини категорії, що визначають її особистість, ставлення до неї у суспільстві.

Сьогодні діти у школі вчаться не лише фізиці, літературі чи географії. Вони вивчають життєвоважливі для них правила мінної безпеки та читають твори сучасних українських письменників, які у цей момент ймовірно збирають на черговий дрон чи організовують евакуацію мирних жителів із зони бойових дій. Сьогодні наше життя дуже змінилося та набрало глибшого сенсу. І доброчесність також. Разом із викликами воєнного часу, ми отримали ще дещо - шалену хвилю зростання довіри одне до одного й емпатії. Ми вкотре довели собі та усьому світові, що українці як ніхто інший вміють об’єднуватися заради спільної перемоги.

Жоден підручник не навчить людину бути доброчесним. Бо доброчесність — це не лише про освіту та науку. Враховуючи, що нетерпимість до будь-яких проявів недоброчесної поведінки є одним з пріоритетів державної політики у сфері освіти, та усвідомлюючи важливу роль освіті в процесі формування нульової толерантності до корупції, НАЗК ініціює проведення Тижня доброчесності з 27 листопада по 9 грудня 2023 року. Тиждень доброчесності – це п’ять робочих днів, протягом яких навчальні та позанавчальні активності дітей були присвячені темі доброчесності. Вперше поняття «академічна доброчесність» було визначено у новому Законі України «Про освіту» у 2017 році. Стаття 42 цього Закону визначає академічну доброчесність як сукупність етичних принципів та визначених законом правил, якими мають керуватися учасники освітнього процесу під час навчання, викладання та провадження наукової (творчої) діяльності з метою забезпечення довіри до результатів навчання та/або наукових (творчих) досягнень.

Саме про академічну доброчесніть говорили педагоги освітніх закладів Новослобідської громади під час онлайн-комунікації 8 грудня, яку організував для педагогів Новослобідський центр профрозвитку. Під час заходу педагоги обговорили складові академічної доброчесності, познайомилися із різними інструментами формування академічної доброчесності у дітей, отримали кейс практичних матеріалів для роботи із дітьми.
#тижденьдоброчесності#



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь