Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Відповідно до Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів, що затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 15.06.2006 №833

Дата: 08.01.2024 13:44
Кількість переглядів: 61

Фото без опису

Відповідно до Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів, що затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 15.06.2006 №833, обов’язковою вимогою до провадження роздрібної торгівлі є наявність в приміщенні магазину на видному та доступному місці куточка покупця. Такий стенд має розміщується на помітному місці таким чином, щоб покупець мав змогу міг підійти до нього, оглянути та ознайомитися з потрібною інформацією.

🔖 "Куточок покупця" – інформаційний стенд з регламентованою інформацією для інформування та захисту інтересів споживачів має містити таку інформацію:

🖌️ про найменування власника (фізична особа-підприємець, ТОВ, приватне підприємство тощо) або уповноваженого ним органу;

🖌️ адреси і номери телефонів органів, що забезпечують захист прав споживачів;

🖌️ одержана на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами ліцензія, відповідна до встановлених законодавством вимог.

☝️ На вимогу споживача (покупця) відповідальний працівник суб'єкта господарювання повинен надати йому зазначений вище Порядок, Закон України "Про захист прав споживачів", санітарні норми, правила продажу окремих видів товарів відповідно до спеціалізації суб'єкта господарювання.

🔎 Вся інформація у куточку споживача має бути актуальною та надаватися відповідно до норм Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

✅ Розміщений на видному і доступному місці, правильно оформлений куточок споживача наочно демонструє легальність діяльності суб’єкта господарювання, відповідальне ставлення до додержання вимог законодавства та прав споживачів, а також відкритість і доброзичливість до споживача!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь