Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ, СУМЩИНО!

Дата: 10.01.2024 18:32
Кількість переглядів: 15

Фото без опису✔️Сумська область, як складова частина України, веде свій відлік з 10 січня 1939 року.

✔️Підтвердженням цьому є унікальний документ, що зберігається у Державному архіві Сумської області. Це довідка ЦК Президії Верховної Ради УРСР з питання утворення Сумської області.

✔️Сумські землі від початку заселення і протягом багатьох віків та століть були складовою частиною різних територіально-державних утворень. Північна частина – це була Чернігівська губернія, західна — належала до Полтавської, а південна — до Харківської губернії.

✔️Сучасна Сумщина – край із багатовіковою історією, багатогранною культурою та унікальною природою.

✔️Її історію творили багато видатних особистостей, серед яких письменник Іван Багряний, скульптор Іван Кавалерідзе, кобзар Єгор Мовчан, композитор Дмитро Бортнянський, оперний співак Борис Гмиря, диригент Іван Заболотний, актриса Ада Роговцева та інші.

✔️У 2022 році після початку повномасштабної війни росії проти України Сумщина стала північним форпостом нашої держави, тримає стрій і зараз.

✔️Величезним скарбом області є щирі та працьовиті люди, котрі розвивають економіку, сільське господарство, науку, забезпечують продовольчу безпеку, модернізують промисловість, зміцнюють міжнародні зв’язки, турбуються про ветеранів, разом наближаючи нашу спільну Перемогу.💙💛

📚Запрошуємо користувачів бібліотек ознайомитись з книжковими виставками ,,Сумщина в історії, мистецтві, легендах", "Мій рідний край","Сумщина туристична".

Бібліотекарі зробили екскурс в історичне минуле області, відзначили видатних людей, які прославили регіон у різних галузях діяльності, та досягненнях Сумської області за роки Незалежності України.

💙💛Щиро бажаємо усім жителям Сумщини невичерпних сил та енергії, непохитної віри та наснаги, міцного здоров’я, благополуччя та добра під мирним небом України!🇺🇦



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь