Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

«СВІЧКА ПАМ’ЯТІ: ШАНА ЗАГИБЛИМ ГЕРОЯМ»

Дата: 12.01.2024 09:22
Кількість переглядів: 141

Фото без опису

😥О, скільки вас в обіймах у небес!

😥О, скільки душ, загублених безвинно!

😥Озветься болем в серці кожен хрест:

- Ти не забудь про мене, Україно!🇺🇦🇺🇦🇺🇦

Новослобідська сільська рада на чолі з головою Ольгою Гаркавенко спільно з ГО "Фенікс – Слобода» та за активної участі місцевої громади розпочинає проєкт "Свічка Пам'яті: Шана Загиблим Героям"🕯️🕯️🕯️, присвячений вшануванню пам'яті наших героїв – військовослужбовців, які віддали життя за свободу та незалежність України. З 2014 року, у день загибелі кожного героя, будуть публікуватися пости, що розповідають їхні історії та подвиги, що розповідають про їхнє життя.

🇺🇦 Першим, кого згадаємо, є Іван Мураєв🪖.

💙💛Народився Захисник 5 червня 1981 року в селі Розлив Донецької області.

💙У 1992 році сім'я переїхала на малу Батьківщину батька - у село Нова Слобода Сумської області, де хлопець навчався у місцевій школі до червня 1997 року. Однокласники знали Івана як доброго товариша, неконфліктного, який мав гарні стосунки з усіма оточуючими і в той же час працелюбного і відповідального.

💛Після закінчення 9 класів Новослобідської школи навчався в професійно-технічному училищі міста Путивль, здобув професію «Тракторист - машиніст сільськогосподарського виробництва, водій». Його шлях був непростий, але він завжди прагнув до знань та самовдосконалення.

💙А вже в червні 1999 року був призваний на строкову військову службу у в/ч А 2160 міста Одеса, де здобув військову спеціальність механік-водій зенітних установок.

💛З 2001 року працював на сільськогосподарських роботах ПП «Карла Маркса», працював на рідній землі. А на початку 2020-х років влаштувався на роботу в місті Київ.

💙У серпні 2021 року військкомат запросив Івана взяти участь у параді, присвяченому 30-й річниці Незалежності України. За результатами навчальних зборів для підготовки до участі у військовому параді до Дня Незалежності України солдата І. Мураєва нагороджено пам'ятною відзнакою - медаллю «Учасник військового параду» від Президента України - Верховного Головнокомандуючого ЗСУ Володимира Зеленського та грамотою ТВО командувача військ ОК «Північ» полковника О. Джолоса.

💛15 листопада 2022 року Іван приступив до виконання військового і громадянського обов'язку - захисту рідної землі від посягань ворога. Мураєв Іван був механіком - водієм, старшим водієм першого стрілецького відділення 3 стрілецького взводу 2 стрілецької роти 1 стрілецького батальйону військової частини А -7015. До 31 грудня перебував у місті Черкаси, де ремонтував бойову техніку. А вже 31 грудня 2022 року був відправлений у найгарячішу точку - під місто Бахмут🔥. Його відданість та мужність були беззаперечними🇺🇦.

😥🕯️Трагедія сталася 9 січня 2023 року. Іван загинув від отриманих поранень під час виконання бойових завдань по захисту України від російського агресора. Захищаючи незалежність України, він віддав найдорожче - власне життя. Його смерть стала великою втратою не лише для рідних і близьких, але й для всієї України.

⚫15 січня прийшла чорна новина для рідних і всієї громади - сповіщення про смерть Героя.

🏴22 січня 2023 року рідна земля разом з мешканцями і працівниками Новослобідської громади зустріли загиблого Героя Івана, живим коридором провели його в останню дорогу. Поховали Героя на кладовищі рідного села Нова Слобода, де пам'ять про нього назавжди залишиться в серцях тих, хто знав його🙏🙏🙏. Так сталося, що Іван народився і загинув на Донецькій землі.

🏴8 травня 2023 року, у День пам’яті та примирення, відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки випускнику Новослобідського ліцею Івану Мураєву🇺🇦🇺🇦🇺🇦. Його життя, його відвага та жертовність нагадують нам про ціну свободи та миру, за яку борються та віддають свої життя наші Герої. Він залишився в історії не тільки як військовослужбовець, але й як символ непохитної сили та любові до Батьківщини💙💛.

🕯️Ми пам'ятаємо кожного, хто віддав своє життя за нашу свободу. Іван Мураєв - один із тих, чия пам'ять буде жити вічно🇺🇦🇺🇦🇺🇦. Герої не вмирають, вони назавжди залишаються в наших серцях💙💛. Усі, хто знав Івана Мураєва, згадайте його, запаліть свічку пам’яті для нашого Захисника Небесного Легіону Івана Мураєва. Вічна пам’ять Івану, вічний спокій!🕯️🕯️


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь