Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Будьте уважними, аби не стати жертвами шахраїв

Дата: 15.01.2024 07:33
Кількість переглядів: 47

Фото без описуПоліція Сумщини радить громадянам бути уважними, аби не стати жертвами шахраїв

Дві жінки, з Краснопілля та Лебедина, не подумавши про наслідки, зробили всього кілька натискань пальцями на екранах своїх смартфонів і вже за мить втратили по кілька тисяч гривень кожна.

До Сумського районного управління поліції, з заявою про злочин, звернулася 22-річна жителька Краснопілля та повідомила, що їй у месенджері "Telegram" надійшло повідомлення, нібито від знайомого, з проханням дати грошей у борг. Жінка якраз була на роботі, тож часу особливо відволікатися на розмову по телефону зі знайомим у неї не було. Вона, провівши нехитру операцію в смартфоні, просто перерахувала грошові кошти в сумі 18 400 гривень на запропонований їй номер банківської карти. А згодом дізналася, що акаунт знайомого був зламаний, ніяких грошей у борг він не просив, тож її фінансами заволодів шахрай.

Вчора до відділення поліції № 3 (м.Лебедин) звернулася 47-річна місцева жителька та розповіла, що напередодні ввечері у соціальній мережі "Фейсбук" перейшла за посиланням "Допомога пенсіонерам", вказала персональні дані та номер телефону на який надійшло смс повідомлення з кодом. Через кілька хвилин жінці зателефонував невідомий, який назвався працівником банку та попрохав назвати код, який їй надійшов. Жінка виконала вказівку невідомого телефонного співрозмовника, після чого з її банківської картки було знято гроші в сумі 5300 гривень.

У поліції відкрили кримінальні провадження за ч.4 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Поліція нагадує громадянам, що різного роду аферисти вигадали безліч способів, як заволодіти чужими грошима. Тому будьте дуже уважні, не відповідайте на повідомлення від невідомих вам абонентів, не переходьте за посиланнями, не вводьте, не передавайте, не повідомляйте нікому свої персональні данні. Якщо ви запідозрили, що вас можуть одурити і ви можете втратити свої кошти, негайно перервіть зв'язок та вимкніть телефон.

Відділ комунікації поліції Сумської області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь