Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Поліція Сумщини радить громадянам бути уважними і обережними під час здійснення купівлі товарів через Інтернет

Дата: 18.01.2024 11:07
Кількість переглядів: 35

Фото без описуМинулої доби на Сумщині від дій шахраїв постраждало двоє людей, які намагалися продати і купити товари через мережу Інтернет. Ще троє людей втратили гроші з власних банківських карток, бо повірили інформації аферистів про надання фінансової допомоги від держави та про «проблеми» з банківськими рахунками.

До Сумського районного управління поліції, з заявою про шахрайство, звернувся 30-річний чоловік. Він повідомив, що хотів продати свій фотоапарат, і з цією метою розмістив оголошення на сайті "OLX". Через деякий час з ним зв’язався «покупець», який надіслав продавцеві оптики посилання, та затребував вказати конфіденційну інформацію, що стосувалася його банківської картки. Відразу ж після цього з рахунку продавця зникли грошові кошти у сумі 19 570 гривень.

Від дій невідомого злочинця постраждала і 52-річна жінка. Вона хотіла придбати для роботи на землі невеликий трактор і, навіть, знайшла на сайті оголошень відповідну модель та перерахувала у вигляді передоплати 3 800 гривень на картку «продавця». Проте пройшло кілька днів, але сільськогосподарської машини жінка так і не отримала. А «продавець» зовсім перестав виходити з нею на зв'язок.

В Сумах, 38-річна жінка в соціальній мережі "TikTok"( ! ) знайшла оголошення про виплату матеріальної допомоги у розмірі 6500 гривень. Перейшовши за посиланням у оголошенні на сторонній сайт, вона вказала там секретні дані своїх банківських карток, після чого з них було знято гроші в сумі майже 21 000 гривень.

У місті Глухів, аферисти одурили 61-річну жінку під приводом того, що хтось нібито намагається зняти гроші з її банківської картки. . Для припинення вказаних дій співрозмовник, який назвався у телефонній розмові працівником банку, запропонував жінці повідомити йому код з отриманого нею смс-повідомлення. Та погодилася, повідомила код, а після цього з її банківської картки було знято гроші в сумі 25 000 гривень.

У поліції відкрили кримінальні провадження за ст. 190 “Шахрайство” Кримінального кодексу України та розпочали заходи по встановленню місцезнаходження шахраїв.

Відділ комунікації поліції Сумської області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь