Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Як залишатися в ресурсі сьогодні та зберегти своє психологічне здоров’я: навчаємося корисних технік

Дата: 22.01.2024 08:00
Кількість переглядів: 41

Фото без описуУже майже два роки в нашій країні триває війна. У світлі цих подій роль школи та формат її роботи зазнали значних змін. Питання безпеки, а особливо питання ментального здоров’я, є дуже актуальними. В умовах війни викликом стало збереження психологічного здоров’я дітей, яке багато в чому залежить від психологічного здоров'я учителів, що сьогодні може бути під загрозою. У цей час дуже важливо зберегти ментальне здоров’я педагогів, як групи, яка має високий ступінь вигорання та щоденно піддається високому нервовому напруженню.

Саме способам збереження та відновлення внутрішнього ресурсу педагогів в цей складний час було присвячено чергове засідання в Зимовій онлайн-школі для педагогів.

18 січня із 34 педагогами освітніх закладів Новослобідської територіальної громади зустрілася Полілуєва І.В, кандидат психологічних наук, старший викладач Навчально-наукового інституту педагогіки і психології Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка. Під час зустрічі для збереження ментального здоров’я та поліпшення емоційного стану педагогів Інга Володимирівна пропрацювала комплекс вправ та технік, які спрямовані на корекцію психоемоційного стану, зниження напруги та тривожності. До комплексу запропонованих вправ увійшли: дихальні вправи, техніки для зняття напруги та повернення тіло в тонус, а також арт-терапія. Учасники заходу отримали цілу низку таких необхідних сьогодні технік для психологічного самозбереження та допомоги дітям.

У підсумку педагоги висловили вдячність І.Полілуєвій за співпрацю, за креативну та неповторну, дійсно ресурсну зустріч та свої сподівання на такі ж зустрічі у майбутньому.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь