A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Поліція попереджає жителів області про небезпеку бути одуреними шахраями

Дата: 25.01.2024 15:29
Кількість переглядів: 48

Фото без описуМинулої доби на Сумщині від шахраїв постраждало п’ятеро людей. Четверо з них були одурені зловмисниками під час купівлі товарів через мережу Інтернет, ще один хотів отримати грошову допомогу через мережу Вайбер, але сам втратив велику суму грошей.

До поліції звернулася 38-річна жителька міста Путивль та повідомила, що хотіла придбати через мережу Інтернет на одному з сайтів дві подушки та постільну білизну. Жінка перерахувала гроші у сумі 1897 гривень на вказаний їй банківський рахунок, проте товар не отримала, а на телефонні дзвінки від неї «продавець» теж перестав відповідати.

Така ж історія сталася і з 29-ти річним жителем Липової Долини. Чоловік замовив собі через Інтернет дуже потрібний йому одяг і спорядження і заплатив за нього майже 22 000 гривень, відправивши гроші «продавцеві» на картку. Після отриманні грошей «продавець» перестав виходити з покупцем на зв’язок і товар не надіслав.

У Роменському районі 30-річна жінка втратила 7500 гривень, після того як через соціальну мережу, у невідомого продавця, хотіла придбати собі Айфон. А у Сумському районі 40-річна жителька хотіла придбати цукерки, які знайшла у соціальній мережі Інстаграм і заплатила за них 1225 гривень. В обох випадках, після отримання грошей, «продавці» товару просто перестали виходити з покупцями на зв'язок.

В місті Ромни 30-річний місцевий житель в месенджері Вайбер побачив повідомлення про можливість отримати грошову допомогу. Перейшовши за вказаним у повідомленні посиланням чоловік ввів всю необхідну інформацію, після чого з його банківської картки зникли грошові кошти в сумі 22209 гривень. Згідно виписки з банку грошові кошти були списані як "благодійний внесок.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ч.4 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та розпочала слідчі дії.

Відділ комунікації поліції Сумської області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь