Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Звіт про роботу відділу "Служба у справах дітей" за 2023 рік

Дата: 31.01.2024 14:47
Кількість переглядів: 95

В Нослобідській сільській раді створений та функціонує відділ «Служба у справах дітей», основним завданням якого є забезпечення прав та інтересів дітей. На сьогоднішній день на території громади загальна чисельність дитячого населення складає – 334 особи. На первинному обліку служби перебуває 14 дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Форма влаштування дітей: 8 дітей виховується в родинах опікунів та піклувальників, 2 дитини в прийомній родині, одна дитина знаходиться в державному закладі та троє виховується в ДБСТ. На території сільської ради діє чотири прийомні родини в яких виховується 6 і дві особи з числа дітей позбавлених батьківського піклування та дві родини опікунів в які влаштовано чотири дитини. Службою у справах дітей постійно контролюється стан виховання, навчання та утримання дітей у вищезазначених родинах, надаються відповідні консультації, в разі потреби залучаються спеціалісти. Протягом 2023 року одна дитина  була знята з первинного обліку у зв’язку з досягненням повноліття.

         На первинному обліку служби у справах дітей у 2023 році одна особа перебуває як потенційний опікун і чекає на влаштування дитини, яка потребує родини.

На сьогодні в службі на обліку родин, які опинились в складних життєвих обставинах перебуває чотири родини в них виховується 7 дітей.

 З метою своєчасного виявлення таких сімей, обліку, проведення соціального інспектування та соціального супроводу сімей, які неспроможні виконувати виховні функції, надання комплексної допомоги сім’ям протягом 2023 року службою у справах дітей спільно з старостами, фахівцем з соціальної роботи, інспектором ювенальної превенції здійснено 11  профілактичних рейдів. За результатами рейдів на облік СЖО було взято дві родини.

У 2023 році відділ служба у зв’язку зі змінами у законодавстві  розпочалось оформлення статусів дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. На даний час надано 24 зазначених статуси.

         Службою у справах дітей регулярно здійснюється контроль за станом збереження житла дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, яке належить їм на праві користування, постійно ведеться облік дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку та потребують забезпечення житлом. У 2023 році на квартирний облік було поставлено двоє дітей позбавлених батьківського піклування, які потребують покращення житлових умов.

Службою у справах дітей сільської ради забезпечується робота комісії з питань захисту прав дитини, готуються клопотання про надання відповідних статусів, висновки про стан утримання дітей в сім'ях опікунів та піклувальників, індивідуальні плани, проекти рішень про надання дозволів на вчинення правочинів щодо майна неповнолітніх, висновки про доцільність позбавлення батьків батьківських прав та інші документи відповідно до завдань покладених на службу.      

Служба у справах дітей протягом 2023 року долучалась до видачі гуманітарної допомоги на території сільської ради, проведення культурних та просвітницьких заходів.

На даний час для служби у справах дітей нашої сільської ради, одним з нагальних питань є створення патронатної родини. Службою проводиться  роз’яснювальна робота серед населення також щодо створення на території громади ще хоча б  однієї прийомної родини.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь