A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

ДО УВАГИ НАСЕЛЕННЯ!

Дата: 06.02.2024 14:31
Кількість переглядів: 87

Фото без опису☕️Кава

#Кава – хороший абсорбент, тому її краще вживати лише через певний період після прийому їжі. Інакше вона не дозволить засвоїтись корисним речовинам в організмі. Вживання кави знижує ймовірність передчасної смерті на -% у людей літнього віку та запобігає розвитку когнітивних порушень. Окрім цього, науковці встановили, що кава підвищує розумові здібності та увагу. А її запах може додавати людині працездатності. Кава допомагає знизити рівень цукру у крові та є своєрідною профілактикою діабету II типу.

📌Переваги кави для нашого здоров'я:

✅Підвищує рівень енергії. Кава містить кофеїн (стимулятор центральної нервової системи, відомий своєю здатністю боротися зі втомою та підвищувати рівень енергії). Він блокує рецептори нейромедіатора (аденозину) і це підвищує рівень інших нейротрансмітерів у мозку, які регулюють рівень енергії, у т.ч. дофамін.

✅Здатна знизити ризик розвитку діабету II типу.

✅Підтримує здоров'я мозку (від деяких нейродегенеративних захворювань, у т.ч. хворобу Альцгеймера та Паркінсона).

✅Здатна знизити ризик виникнення депресії.

✅Захищає від хвороб печінки та підтримує її здоров'я.

✅Флавоноїди у її складі знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

✅Дубильні речовини - сприяють загоєнню ран, мають бактерицидні властивості.

✅Органічні кислоти знижують рівень холестерину та беруть участь у водно-жировому обміні.

✅Мінеральні речовини (калій, фосфор, йод) підтримують кислото-лужну рівновагу в нашому організмі.

🚩Однак, кава може зашкодити, якщо у вас🚩:

👉дефіцит кальцію в організмі;

👉ослаблені наднирники (кава добре стимулює наднирники, але і водночас дуже швидко їх виснажує їх);

👉дітям із серцево-судинними захворюваннями і проблемами з серцем кава протипоказана;

👉кава може надмірно стимулювати нервову систему, що призведе до різкої зміни настрою, апатії;

👉кава викликає звикання;

👉кофеїн значним чином підвищує рівень глюкози, внаслідок чого може виникнути збій у роботі підшлункової залози.

✨Насолоджуйтесь смаком кави, але з обережністю!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь