A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Інформація про ревматоїдний артрит

Дата: 06.02.2024 14:37
Кількість переглядів: 76

Фото без опису👉#Ревматоїдний_артрит – це хронічне запальне захворювання, яке вражає суглоби. У деяких людей цей стан може призвести до пошкодження різних систем організму, у т.ч. шкіри, очей, легень, серця, очей, нирок, кісткового мозку та кровоносних судин.

🧬Захворювання виникає, коли імунна система помилково атакує тканини вашого організму. Ревматоїдний артрит вражає слизову оболонку суглобів, викликаючи болісний набряк, який зрештою може призвести до ерозії кісток та деформації суглобів.

❓Симптоми ревматоїдного артриту:

👉опухлість суглобів;

👉тугорухливість суглобів, яка зазвичай посилюється вранці та після бездіяльності;

👉втома, лихоманка та втрата апетиту.

У міру прогресування захворювання, симптоми часто поширюються на зап'ястя, коліна, кісточки, лікті, стегна та плечі. Симптоми ревматоїдного артриту можуть відрізнятися за ступенем тяжкості і навіть загострюватися та зникати.

📌Фактори ризику:

〽️Стать. Жінки схильні до розвитку ревматоїдного артриту, ніж чоловіки.

〽️Вік. Ревматоїдний артрит може виникнути у будь-якому віці.

〽️Генетика. Якщо член вашої родини хворіє на ревматоїдний артрит, у вас може бути підвищений ризик захворювання.

〽️Куріння. Воно збільшує ризик розвитку ревматоїдного артриту, особливо якщо у вас є генетична схильність до розвитку цього захворювання.

〽️Ожиріння.

🏃Види вправ, які здатні допомогти полегшити біль, тугорухливість суглобів, набряк та інші симптоми, які можуть спричинити ревматоїдний артрит:

✅Стретчинг. Arthritis Foundation каже, що він допомагає покращити гнучкість, зменшити скутість та збільшити діапазон рухів. Як правило, стретчинг включає м'який та повільний рух суглобів колін, рук та ліктів.

✅Ходьба. Вона допомагає з аеробною кондицією, здоров'ям серця та суглобів, а також поліпшує настрій. Окрім того, під час ходьби важливо носити відповідне взуття та уникати зневоднення. Спочатку почніть ходити повільно, а потім збільште темп, якщо це можливо.

✅Йога. Вона поєднує у собі глибоке дихання, плавні рухи, медитацію. Це збільшує гнучкість, баланс та діапазон рухів, а також знижує стрес. Для заняття йогою можна знайти спеціальні безкоштовні онлайн-відео або програми. Проте, перед заняттям йогою, варто поговорити з лікарем.

✅Пілатес. Ця активність здатна підвищити гнучкість поліпшення здоров'я суглобів. Корисним може бути виконання поз пілатесу, які активують основні м'язи і націлені на такі рухи, які допомагають суглобам стабілізуватися.

✅Водні вправи. Вода допомагає підтримувати вагу тіла, зводячи до мінімуму гравітацію, а це означає, що вправи у воді не сильно впливають на суглоби. Плавання, аквааеробіка та інші легкі вправи у воді здатні збільшити гнучкість, діапазон рухів, силу та аеробну витривалість. Вони також можуть зменшити навантаження на суглоби та скутість.

✅Їзда на велосипеді. Оскільки ревматоїдний артрит збільшує ризик серцево-судинних захворювань, важливо підтримувати максимально здоров'я серця. До того ж людина може кататися на велосипеді на відкритому повітрі, аби подихати свіжим повітрям.

✅Вправи для рук. Ревматоїдний артрит іноді може призвести до обмеженого використання рук та зап'ясть. Людина здатна втратити силу або виявити, що предмети падають з рук. Згинання зап'ясток, повільне згинання пальців, стиснення м'яча для зняття стресу допомагають збільшити силу та гнучкість рук.

✅Садівництво та інші види діяльності. Діяльність із низьким рівнем стресу (у т.ч. легке садівництво може бути корисною для людини з ревматоїдним артритом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь