A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

ТОП-8 продуктів, які містять кальцій

Дата: 12.02.2024 09:22
Кількість переглядів: 41

Фото без опису✅Сир. Більшість сирів - це чудове джерело кальцію. Наш організм легше засвоює кальцій із молочних продуктів, ніж із рослинних джерел. Витримані тверді сири містять мало лактози, що полегшує їхнє перетравлення людьми з непереносимістю лактози. Регулярне вживання молочних продуктів пов'язане з нижчим ризиком метаболічного синдрому (стан, що підвищує ризик серцево-судинних захворювань, інсульту та діабету II типу).

✅Молоко. Це одне із найкращих і найбільш широко доступних джерел кальцію. Крім того, молоко є хорошим джерелом білка, вітаміну А та D.

✅Йогурт. Це ще одне хороше джерело кальцію. Багато йогуртів багаті на пробіотики (тип корисних бактерій, які можуть стимулювати імунну функцію, покращувати здоров'я серця та засвоєння поживних речовин). Одна чашка простого йогурту містить 23% денної норми кальцію, а також неабияку дозу фосфору, калію та вітамінів B2 та B12.

✅Сардини. Вони багаті на кальцій завдяки їстівним кісткам. Ця жирна риба також містить високоякісний білок та жирні кислоти Омега-3, які підтримують здоров'я серця, мозку та шкіри.

✅Квасоля та сочевиця. Обидва продукти багаті на клітковину, білок, залізо, цинк, фолієву кислоту, магній та калій. Боби здатні допомогти знизити рівень холестерину ЛПНЩ (поганого) та ризик розвитку діабету II типу.

✅Мигдаль. З усіх горіхів мигдаль містить найбільшу кількість кальцію. Крім того, він є відмінним джерелом магнію, марганцю та вітаміну Е. Вживання горіхів допомагає знизити кров'яний тиск, жирові відкладення та безліч інших факторів ризику метаболічних захворювань.

✅Листова зелень. Вони є неймовірно корисними і багато з них багаті на кальцій (у т.ч. листову капусту, шпинат і просту капусту).

✅Інжир. Сушений інжир багатий на антиоксиданти та клітковину. У ньому міститься більше кальцію, ніж у інших сухофруктах. У своєму складі інжир має велику кількість калію та вітаміну К – 2 мікроелементи, які необхідні для здоров'я кісток.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь