Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Звіт відділу організаційно-кадрової та інформаційної роботи за 2023 рік

Дата: 28.02.2024 13:29
Кількість переглядів: 50

Фото без опису

 

         Кадрова робота в сільській раді проводиться відкрито і спрямовується на всебічне вивчення та врахування можливостей працівників, найбільш повне застосування їх здібностей, розвиток ініціативності, створення атмосфери заінтересованості у професійному зростанні.

Прийняття на службу посадових осіб сільської ради здійснюється в установленому законодавством порядку. Відділ організаційно-кадрової та інформаційної роботи (далі – відділ) приймає документи від претендентів на вакантні посади, готую документи на переведення та звільнення з посад. За потребою готує інформацію про наявність вакансій до структурного підрозділу центру зайнятості.

На кожного прийнятого на роботу до сільської ради працівника оформляється особова справа або особова картка.

Крім того на головного спеціаліста Відділу покладена робота з ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних, що включає перевірку військово-облікових документів призовників і військовозобов’язаних при прийнятті на роботу, звіряння з Третім відділом РТЦК та СП облікових даних карток первинного обліку призовників і військовозобов’язаних, які перебувають на військовому обліку, з їх обліковими даними, що містяться в особових картках призовників і військовозобов’язаних сільської ради, виконання вимог Третього відділу РТЦК та СП щодо звільнення від роботи для прибуття до Третього відділу РТЦК, проходження медичної комісії, навчальних зборів, постійно готуються та подаються відповідні звіти, тощо.

Станом на кінець року загальна облікова чисельність посадових осіб місцевого самоврядування апарату та виконавчих органів сільської ради становить 36 посадових осіб місцевого самоврядування; крім того в апараті ради працює 5 – службовців; 1 – робітник, зайнятий обслуговуванням органів місцевого самоврядування. На службі в органах місцевого самоврядування переважають посадовці жінки – 29, посадовці чоловіки - 7.

У звітному році відділом розглянуто 433 заяви з кадрових питань. Підготовлено 595 розпоряджень з кадрових питань, з них: 458 - з кадрових питань тривалого строку зберігання, 119 - про відпустки, 18 - про відрядження. Також відділом готувалися проєкти розпоряджень з основної діяльності, проєкти рішень на сесію сільської ради та її виконавчого комітету. В умовах воєнного стану призначення на посади посадових осіб місцевого самоврядування здійснювалося відповідно до вимог статей 9, 10 Закону України “Про правовий режим воєнного стану”. У 2023 році призначено на посади 8 посадових осіб місцевого самоврядування та 3 службовця: - в порядку переведення – 1 особа; - без конкурсного відбору у період дії воєнного стану – 7 осіб. Крім того, на вищу посаду з кадрового резерву призначено 2 осіб. За звітний період звільнено – 8 осіб.

У сільській раді створюється у порядку, передбаченому Типовим порядком формування кадрового резерву в органах місцевого самоврядування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.10.2001 року №1386, резерв кадрів, який підлягає щорічному перегляду та затвердженню. Розпорядженням сільського голови від було затверджено кадровий резерв на 2023 рік на посади посадових осіб місцевого самоврядування. Протягом року до кадрового резерву вносились необхідні зміни. З особами, зарахованими до кадрового резерву, проводиться робота, спрямована на підвищення їх кваліфікації, необхідної для роботи на відповідних посадах.

У лютому 2023 року відділом проводилась щорічна оцінка виконання посадовими особами місцевого самоврядування Новослобідської сільської ради та керівниками окремих структурних підрозділів Новослобідської сільської ради покладених на них завдань та обов’язків за підсумками роботи 2022 року. Результати затверджувались сільським головою.

Постійно велась робота з листування з органами влади та організаціями всіх рівнів, вчасно подавались звіти та запитувана інформація.

Окремим напрямком роботи відділу є форма забезпечення зворотного зв’язку між сільською радою та громадянами  у формі звернень громадян, а інформація, що міститься в них, найчастіше служить орієнтиром при прийнятті важливих рішень, що стосується інтересів широких верств населення. За 2023 рік по всіх зверненнях дано відповіді або прийнято відповідні рішення.  Загальна кількість звернень склала 508, із них 31 надійшло з Урядової гарячої лінії. Кількість запитів на публічну інформацію становить 30. Звернень з приводу надання матеріальної допомоги надійшло близько 57 звернень, за якими було виплачено 319,760 тис. грн. Основними питаннями, порушеними у зверненнях громадян, були питання соціального захисту, житлово-комунального господарства, аграрної політики, транспорту, надання гуманітарної допомоги. Порушень з боку несвоєчасності розгляду звернень громадян не було. Всі звернення, що надходили до сільської ради вирішувались оперативно, повно та швидко з максимальним задоволенням інтересів заявника.

Продовжується прийом електронних звернень громадян через офіційну електронну адресу, та інші можливі джерела. Функціонує «гаряча» телефонна лінія, телефон «прямої» лінії, затверджено графіки їх роботи, ведеться облік усних звернень громадян, проводиться роз’яснювальна робота з питань реалізації громадянами права на звернення та особистий прийом.

З метою забезпечення доступу громадян до інформації щодо діяльності сільської ради важливі питання висвітлюються на сайті Новослобідської громади, офіційній сторінці у соціальній мережі Фейсбук та телеграм-каналі.

В Новослобідській територіальній громаді системно відслідковуються всі наявні недоліки, виявлені при роботі зі зверненнями громадян,  забезпечено оперативне реагування та об’єктивний розгляд звернень громадян, що надходять на урядову «гарячу лінію» та  «гарячу» лінію голови облдержадміністрації, вживаються заходи щодо запобігання виникнення підстав для необґрунтованих колективних звернень та звернень до органів влади вищого рівня. Стан роботи із зверненнями громадян перебуває на постійному контролі Новослобідського сільського голови, його заступника, секретаря, начальників відділів та структурних підрозділів сільської ради.

Широка та всебічна проводиться робота Відділу по різноманітним державним інформаційним кампаніям, спрямованих на підняття престижу служби в ЗСУ, проведення мобілізаційної роботи, надання різноманітних послуг населенню тощо.

Начальником відділу відповідно до посадових обовязків ведеться юридичний напрямок та облік претензійно-позовної роботи. З початку 2023 року Новослобідська сільська рада виступила стороною у судових справах цивільного та кримінального загальною кількістю 49, які вже розглянуті.  

Окремо хочеться відзначити участь начальника відділу у навчанні по налагодженню комунікації з громадськістю, впровадженню демократичного суспільства, наближення місцевого населення до участі в управлінській діяльності, тощо, за результатами яких вже було реалізовано власний проєкт БУРчику, на який було виділено 19000,00 грн. на дооблаштування захисного укриття в Князівській гімназії. Та планується прийняття участі у відборі проєктних заявок на відновлення громади за сприяння Міжнародного республіканського інституту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь