Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

ДВА РОКИ ВІЙНИ, ЩО ЗМІНИЛИ КОЖНОГО...

Дата: 23.02.2024 18:51
Кількість переглядів: 23

Фото без опису💔24 лютого 2024 року другі роковини від початку злочинного підступного повномасштабного вторгнення 💣Російської Федерації в Україну. Цей напад став кульмінацією загарбницької війни, яку Москва розпочала проти України 10 років тому з окупації Криму в 2014 році.

✊2 роки… Два довгих роки повномасштабної війни, наповнених болем, горем, розпачем, тугою, сльозами, бідою, стражданнями, скорботою, тяжкими втратами…Але ці два роки – це роки згуртованості, сили, незламності, нескореності, міцності, взаємодопомоги, підтримки, стійкості української нації🤝🤝🤝.

🏴Ранок 24 лютого 2022 року… Новослобідська громада, однією з перших відчула удари російських снарядів на собі…Сільська прикордонна громада, населена мирними роботящими людьми, яких до початку повномасштабного вторгнення налічувалось 5031 людина, пережила страшно напружені дні і ночі руху колон ворожої техніки, які складалися з тисяч одиниць, 39 нестерпно довгих днів ворожої окупації, і найстрашніше – ворожі обстріли, які тривають і нині…Але як би важко не було, громада ні на день не припинила і не зупинила свою життєдіяльність і функціонування. Жити під час війни тяжко, страшно, відчуття цілковитої безпеки щезає повністю, а особливо в прикордонні. Деякі мешканці громади залишили свої рідні оселі, як ті пташки, полетіли на чужину, аби убезпечити дітей і себе, але не лишають надії повернутися додому. Інші жителі прийняли рішення залишитися вдома попри все. Зараз фактична кількість населення громади становить 2874 людини.

✊З перших днів вторгнення 112 наших мужніх чоловіків і жінок стали на захист рідної землі: 16 - із села Нова Слобода, 20 - з Першого старостинського округу, 25 – з Другого старостинського округу, 17 – з Третього старостинського округу, 19 – з Четвертого, 15 – з П’ятого. Янгола – Охоронця кожному і кожній, хто став на захист Батьківщини. Вони всі Герої, бо саме завдяки їм ми маємо змогу бути вдома, спати в своїх ліжках тощо. Нажаль, є Герої, які віддали найдорожче – власні життя🕯️: Озеров Олексій Олегович, Мураєв Іван Сергійович, Ковальов Володимир Олександрович, Сиворакша Сергій Миколайович, Циганок Іван Іванович. Тепер вони в Небесному Легіоні, тримають небо над нами. 😔Є Герої, про долю яких наразі невідомо, вони зникли безвісти: Унайчі Андрій Вікторович, Головачов Олексій Сергійович, Божок Олександр Миколайович, Брухно Олександр Васильович. Ми всі щиро віримо, що скоро хлопці повернуться додому і всі ми будемо радіти цій новині, ми всі будемо щасливі💙💛.

🏴Ворожі обстріли лунають майже щодня, дуже рідко видається день, коли земля нашої Новослобідської громади не стогне від дій підступного сусіда. Смертоносний метал, начинений вибухівкою, руйнує будівлі, рве на шматки землю, калічить людей, забирає життя…

За два роки було зруйновано та пошкоджено 109 об’єктів🏚️🏘️: пошкоджено 97 будинків мирних мешканців та 4 квартири, 3 будинки зруйновані повністю; пошкоджені 1 зупинка громадського транспорту, 1 колодязь, 3 адмінбудівлі, ДЦОВТ «Сокіл», 2 будинки культури, 1 пожежне депо, 1 пункт здоров’я, 1 об’єкт критичної інфраструктури. Новослобідська громада – аграрна громада. Страждають від обстрілів і с/г підприємства: пошкоджено: 1 тракторну майстерню, 3 зерносклади, 1 адмінбудівля.

Але найстрашніше, найтяжче і найневиправніше, коли отримують каліцтва та гинуть люди🏴. Від 22 лютого 2022 року: скалічено 1 дитину, отримали поранення 6 людей, загинули 6 людей…

Два роки війни, два роки руйнувань та переселень, насильства, розлуки з членами сім’ї та друзями, втрати близьких. 🤝Два довгих і складних роки, за період яких було безліч ситуацій, які вимагали прийняття нестандартних, але життєвонеобхідних і важливих рішень від керівництва громади. ☝️Керівництво нашої Новослобідської громади, всі працівники ОМС і структурних підрозділів залишились на своїх місцях, не втекли з громади і працювали 24/7, змінюючи формат відповідно до умов, які диктувала реальність. Жителі громади були забезпечені всім необхідним. Завжди, у будь – який час доби надавалась допомога там, де на неї чекали і її потребували, як матеріальна, так і фізично – трудова. Бюджет громади виконано, виплату по всіх захищених статтях забезпечено. Виділяються кошти для забезпечення національної безпеки країни, захисту її суверенітету і територіальної цілісності, ліквідації наслідків бойових дій та заходів територіальної оборони. Заклади освіти, культури та охорони здоров’я працюють і не припиняли свою роботу. Відремонтовані найпростіші укриття у населених пунктах громади. Безупинно здійснювалось медичне обслуговування мешканців громади. Постійно надавалась соціальна допомога всім, хто її потребує. Налагоджено і продовжується співпраця з усіма благодійними фондами, які допомагають громаді, внутрішньо переміщеним особам, жителям, які потребують підтримки.

Працівники і мешканці Новослобідської ТГ під керівництвом голови громади, мов ланки ланцюга⛓️, згуртувалися, об'єдналися і вистояли. Вистояли в усіх сферах життя. Голова громади змогла об’єднати людей, об’єднати, щоб допомагати🤝🤝. Допомагати всім, хто цього потребує. Але найперший обов’язок кожного – допомагати Захисникам і Захисницям, бо якщо тил забуде про фронт, то фронт буде там, де тил. Сьогодні багато хлопців і дівчат з нашої Новослобідської громади захищають Батьківщину, а працівники і мешканці під головуванням Ольги Гаркавенко, завдяки її допомозі і підтримці допомагають їм! Було організовано і проведено багато патріотичних благодійних акцій на підтримку Захисників і Захисниць України. Виготовляли та передавали окопні свічки, в’язані шкарпетки, маскувальні сітки, продукти швидкого приготування, зокрема наш "Горюнський борщ", продукти харчування і першої необхідності. Летять посилки в різні куточки України, несучи з собою по краплинці турботи і любові з рідного краю🇺🇦📦.

✏️Розповідати і писати можна багато. Але усього не розкажеш і не напишеш. Було важко, але ми не здалися, не опустили рук, не зробили ані кроку назад. За ці два роки ми всі зрозуміли, що більше немає я і моє, тепер є МИ і НАШЕ🤝. Попри всі труднощі ми вистояли і вистоїмо далі, бо наша громада - єдина, згуртована, міцна і дружна родина.

Тримаймося разом!💙💛 Будьмо сильні і мужні! 💙💛Віримо у незламність нашого народу та наші Збройні сили України! Крокуймо далі, наближаючи нашу Перемогу! Ми віримо, що Україна ПЕРЕМОЖЕ!🇺🇦💛💙🇺🇦



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь