Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

03 березня відзначається як Всесвітній день письменника

Дата: 03.03.2024 08:20
Кількість переглядів: 24

Фото без опису03 березня є особливим днем для тих, хто віддав своє життя слову, хто розповідає нам історії, творить світи і розвиває культуру через письменність. Цей день відзначається як Всесвітній день письменника і є символом визнання заслуг авторів, поетів та журналістів у розвитку суспільства.

📜Основою створення цього свята стала потреба вшановувати письменників, які відіграють ключову роль у формуванні світогляду, культурних цінностей та національної свідомості. Дата відзначення, 03 березня, є сталою. свято є актуальним для всього письменницького братства незалежно від жанру та країни проживання. Відзначається як професійними письменниками, так і їх читачами, адже саме завдяки їхньому таланту і праці ми можемо зануритися в захоплюючі історії.

ЦІКАВІ ФАКТИ

🔶Перший професійний письменник України Іван Нечуй-Левицький пішов з роботи вчителя російської мови заради письменництва на рідній солов’їній.

🔶Василь Симоненко терпіти не міг роботу журналіста, тому що не бачив у ній творчої свободи.

🔶Родина Бориса Грінченка розмовляла російською, але після прочитання «Кобзаря» письменник твердо вирішив спілкуватись виключно українською – daytoday.ua.

🔶Микола Гоголь мав пристрасть до рукоділля: в’язав на спицях шарфи, кроїв сестрам сукні, ткав пояси, до літа шив собі шийні хустки.

🔶Джек Лондон був соціалістом, а крім того ‒ першим в історії американським письменником, який заробив своєю працею мільйон доларів.

🔶Агата Крісті страждала на дисграфію, тобто практично не могла писати від руки. Всі її знамениті романи були надиктовані.

🔶Едгар Аллан По все життя боявся темряви.

🔶Оноре де Бальзак завжди писав у темряві.

🔶Чарльз Діккенс настільки не любив пам'ятники і монументи, що у своєму заповіті суворо заборонив зводити їх йому. Єдина бронзова статуя Діккенсу встановлена у Філадельфії.

🔶У Лорда Байрона було чотири домашніх гусака, які всюди слідували за ним, навіть на громадських зборах.

🔶Марк Твен був непоганим винахідником. Серед його розробок ‒ блокнот з відривними листочками для журналістів, шафа з розсувними полками, саморегульовані підтяжки, а також самий геніальний з його винаходів – машинка для зав’язування краваток!

✴️Багато країн мають власні національні дні письменника, але встановлення загальновідомої дати дало можливість усім письменникам відчути глобальну єдність та підтримку.

✴️ Деякі письменники використовують цей день, щоб звертати увагу на актуальні проблеми авторських прав, цензури та свободи слова.

✴️Незважаючи на розвиток технологій та переходу багатьох аспектів життя в онлайн-простір, книги залишаються одним із найпопулярніших джерел знань та розваги, що підтверджує їх незмінну актуальність.

📜Всесвітній день письменника – це не лише можливість вшанувати авторів за їхній внесок у культуру, але й віддати належне мистецтву слова, яке зачаровує, надихає та навчає нас.

📜Сумщина щедра на творців віртуозного слова та майстрів у різних жанрах цього мистецтва, тому прийміть найщиріші вітання з нагоди Вашого свята. Нехай доля завжди буде до Вашої творчості щедра, сповнена незгасаючого натхнення та бажання творити нові шедеври прославляючи свій рідний край! Зі святом!💐

❗ Комунальний заклад ,,Новослобідська публічна бібліотека" та її філії запрошують до перегляду книжкових виставок!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь