Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Наскільки родзинки корисні для організму людини

Дата: 03.03.2024 15:04
Кількість переглядів: 36

Фото без описуЗморщені жовті, коричневі або пурпурові шматочки, відомі як #родзинки, насправді є виноградом, висушеним на сонці або дегідратором. Зазвичай вони використовуються як начинка для салатів, змішуються з вівсянкою, йогуртом, гранолою або пластівцями. Окрім цього, родзинки часто додають до печива, хліба та кексів.

✨Попри невеликий розмір, родзинки мають хорошу енергетичну цінність, багаті на клітковину, вітаміни та мінерали. Родзинки здатні допомогти травленню, підвищити рівень заліза та зміцнити кістки.

❗Переваги родзинок для нашого здоров’я:

✅Допомагають з травленням. Родзинки здатні бути простим засобом підтримки здоров'я травної системи. Родзинки містять корисні розчинні волокна, що нададуть вашому випорожненню щільності та полегшать його проходження через кишківник. Це допоможе покращити травлення.

✅Запобігають анемії. Вони містять велику кількість заліза, міді та вітамінів, що необхідні для утворення еритроцитів та перенесення кисню по всьому тілу.

✅Запобігають надто високій кислотності. Родзинки містять значну кількість корисних мінералів, таких як залізо, мідь, магній та калій. Це лужні чи основні мінерали за шкалою рН, що здатні допомогти збалансувати рівень кислотності у шлунку.

✅Зменшують фактори ризику серцево-судинних захворювань. У деяких дослідженнях наголошується, що регулярне вживання родзинок здатне знизити фактори ризику серцево-судинних захворювань. Це пов'язано з тим, що родзинки є їжею з низьким вмістом натрію, а також хорошим джерелом калію, що допомагає кровоносним судинам розслабитися.

✅Борються з раковими клітинами. Родзинки – це хороше джерело антиоксидантних сполук. Дієтичні антиоксиданти необхідні, оскільки вони можуть захистити організм від окислювального стресу та вільних радикалів (фактори ризику багатьох видів раку, зростання пухлини та старіння).

✅Підтримують здоров'я очей. Родзинки містять поліфеноли, антиоксиданти, що здатні захистити клітини очей від пошкодження вільними радикалами. Це водночас захистить очі від захворювань, таких як вікова дегенерація жовтої плями та катаракта.

✅Поліпшують здоров'я шкіри. Антиоксиданти здатні допомогти зберегти молодість клітин шкіри та запобігти пошкодженню старіючих клітин. Родзинки містять цінні поживні речовини, такі як вітамін С, селен та цинк. Ця комбінація поживних речовин та антиоксидантів може бути корисним доповненням до дієти, спрямованої на покращення здоров'я шкіри.

✅Знижують рівень цукру у крові. Регулярне вживання родзинок здатне знизити рівень цукру у крові людини. Попри те, що родзинки містять більш концентровану кількість цукру, ніж свіжі фрукти, споживання родзинок знижує рівень гемоглобіну А1c (маркер контролю рівня цукру у крові).

‼️🤮Надмірне споживання родзинок може спричинити збільшення розчинної клітковини, що водночас призведе до шлунково-кишкових розладів (спазми, гази та здуття живота). У деяких людей може навіть розвинутись діарея.

‼️Варто зазначити, що це може статися тільки при вживанні значної кількості родзинок.

😲👶🏼Людям, схильним до задухи (асфіксія) та маленьким дітям теж слід уникати родзинок і натомість обирати свіжі фрукти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь