A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Чому погіршується пам’ять?

Дата: 05.03.2024 08:43
Кількість переглядів: 38

Фото без опису👉Погіршення пам'яті може бути симптомом різних захворювань. Тому потрібно знати, в яких випадках потрібно звернутися до лікаря👩‍⚕️.

📌Чинники, що погіршують нашу пам'ять:

〽️Стрес, перевтоми. Вони погіршують сприйняття інформації та її запам’ятовування.

〽️Депресія. При пригніченому настрої, стані розладів психіки погіршується сприйняття та утримання інформації.

〽️Порушення кровообігу та хронічні захворювання (діабет, хвороби щитоподібної залози, захворювання нирок або печінки). Внаслідок цих патологічних станів відбувається недостатнє постачання мозку поживними речовинами, що і провокує погіршення пам'яті.

〽️Недосипання. Ми часто недооцінюємо значення сну для пам’яті! Уві сні мозок обробляє отриману за день інформацію, відновлює всі функції. Тому для поліпшення пам'яті слід намагатися спати не менше 7–8 год. на добу.

〽️Зловживання алкоголем, психостимуляторами. Регулярний прийом алкоголю прискорює руйнування мозкових структур, зокрема тих, що відповідають за пам’ять. Ще швидше на мозок негативно діють наркотики. На погіршення якості роботи мозку впливають також енергетичні напої. У перші години після прийому вони забезпечують сплеск енергії, за яким, однак, слідує нервове виснаження, що веде до погіршення пам’яті.

〽️Нестача вітамінів і поживних речовин. Найчастіше погіршення пам'яті відбувається через нестачу вітамінів групи В, особливо вітаміну В12. Зазвичай цього вітаміну не вистачає вегетаріанцям, які багато років не вживають тваринних білків. Проблеми із пам'яттю можуть виникнути також на тлі низькокалорійної дієти.

〽️Черепно-мозкові травми, новоутворення, гематоми. У цьому випадку пам'ять пропадає через пошкодження мозкових структур, проблеми з кровообігом. Відновлення роботи мозку позитивно позначається і на запам'ятовуванні.

〽️Прогресування дегенеративних процесів у мозку внаслідок вікових змін, зокрема хвороби Альцгеймера. Спочатку погіршується короткочасна пам'ять, потім – довгострокова, розвиваються порушення мови і когнітивних функцій, втрачається здатність доглядати за собою.

Якщо дотримуватись цим правил здорового способу життя, то багатьох проблем можна уникнути, тим самим покращуючи свою пам’ять.

☝️Насамперед важливо слідкувати за своїм станом здоров’я – контролювати свій тиск, рівень холестерину та рівень цукру у крові. При показниках, які перевищують норму, звертайтеся до лікаря.

😴Також важливо намагатися повноцінно спати 7️⃣-8️⃣год. для дорослої людини. Виконувати фізичні вправи та проводити тренування, принаймні по 20-30 хв. щодня, бажано на свіжому повітрі. Мозок любить повноцінне збалансоване здорове харчування за принципом #Тарілки_здорового_харчування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь